Σε ανακοίνωσή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, αναφέρεται:

Με μαζική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, προχώρησαν τα σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν στο κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης συνεχίζοντας τον αγώνα για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς και της Υγείας του λαού.

Το πρωί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια, όπου διεκόπη για ακόμη μια φορά η δίκη για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα της ΕΛΒΙΖ το 2017. Ένα δικαστήριο που συγκλήθηκε Σάββατο για να «βολεύει» την υπεράσπιση της εργοδοσίας.

Με το σύνθημα «Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των αφεντικών» να αντηχεί στους δρόμους της πόλης, γίνεται σαφές πως θα παλέψουμε ενάντια στην ένταση της εργασίας, στις συνθήκες εργασίας που αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Ειδική αναφορά καταδίκης έγινε και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, κάνοντας όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη απεμπλοκής της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, την επαναφορά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι βάση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Όπως αναφέρθηκε και στο κάλεσμα είναι ώρα συσπείρωσης των σωματείων, των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και το κράτος , δίνοντας νέο ραντεβού για την κινητοποίηση στις 8 Μάρτη στις 6:30μμ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Ξάνθης, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ξάνθης, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης.