Η ίδρυση ενός νέου συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ξάνθη και έχει γίνει δεκτή με μεγάλη χαρά και αποδοχή στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο νέος Σύλλογος με την ονομασία “Άπλωσε το χέρι σου” θα είναι αυστηρά προσανατολισμένος στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης, ζήτημα που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τη δημόσια συζήτηση και τις συνεχείς εκκλήσεις των υγειονομικών. Εκ των πρωτεργατών και πρώτος Πρόεδρος είναι ο Τάσος Κωνσταντινίδης, ένας συμπολίτης που έχει διακριθεί για την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του αλλά και την ανιδιοτέλεια με την οποία την προσεγγίζει.

Στην πρώτη τους ανακοίνωση,  τα ιδρυτικά μέλη αναφέρουν :

Μια ομάδα ατόμων αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την ανησυχία των υγειονομικών υπαλλήλων για την έλλειψη μονάδων αίματος και τις συνεχείς προσκλήσεις για αιματοδοσία του νοσοκομείου μας, προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός νέου συλλόγου. Του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Α.ΚΥ.ΔΜΟΣ (Αιμοποιητικών Κυττάρων, Δωρεάς Μυελού των Οστών και Οργάνων Σώματος) Ξάνθης με διακριτικό τίτλο «Άπλωσε το χέρι σου». Ενός συλλόγου που θα έχει πυρήνα την αιμοδοσία αποκλειστικά για το τμήμα αιμοδοσίας και Μεσογειακής αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Μια έμπρακτη προσφορά αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας και σεβασμού στον άνθρωπο. Παράλληλα θα έχει σκοπό την ενημέρωση σε θέματα αιμοδοσίας, δωρεάς μυελού των οστών και οργάνων. Θα είναι μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους αυτούς που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο μας, ανεξάρτητα αν μπορούν να δώσουν αίμα ή όχι. Αρκεί να θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Σε αυτό παραπέμπει και ο διακριτικός τίτλος «Άπλωσε το χέρι σου». Άπλωσε το χέρι σου να δώσεις αίμα, να δώσεις ζωή και παράλληλα άπλωσε το χέρι σου στο συμπολίτη σου που έχει ανάγκη. Ο σύλλογος θα διοργανώνει δράσεις υγειονομικές, φιλανθρωπικές, πολιτιστικές, αθλητικές, περιβαλλοντολογικές και κάθε άλλου είδους που θα έχουν σκοπό την κοινωνική αφύπνιση, την κοινωνική προσφορά, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και γενικότερα οτιδήποτε προάγει τα ιδανικά και τις αξίες του ανθρώπου και παράγει πολιτισμό.
Σας προσκαλώ λοιπόν όλους να γίνουμε κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας που θα προσφέρει και θα προασπίζει το κοινό καλό. Ενισχύστε στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει και γίνεται καλύτερος για όλους.
Αίτηση εγγραφής αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: akydmos@gmail.com

Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Κωνσταντινίδης Αναστάσιος του Στεφάνου

Α΄ Αντιπρόεδρος: Σαββίδης Ματθαίος του Παναγιώτη

B΄ Αντιπρόεδρος: Μουμίν Σαλή Ερντίν Ερντίν του Τζεμαλή

Γενικός Γραμματέας: Αραμπατζής Ανέστης του Κωνσταντίνου

Υπ. Δημ. Σχέσεων: Χατζηθεοδώρου Κωνσταντίνος του Αποστόλου

Ταμίας: Μπακαλάρος Χρήστος Κωνσταντίνος

Αναπληρωτής Ταμίας: Μίλκογλου Ευθύμιος του Κωνσταντίνου

Μέλη: α) Ευφραιμιάδου Σόφια του Βασίλειου
β) Γιάνναρος Ηλίας του Ιωάννη

Αν. Μέλη: α) Μουσόπουλος Αθανάσιος του Χρήστου
β) Χατζοπούλου Αναστασία του Δημήτριου”