Το Σάββατο στις 9 το πρωί, συνεχίζεται τελικά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης η πολυσυζητημένη δίκη για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη που επρόκειτο να συνεχιστεί την Τετάρτη 23/2 μετά την προηγούμενη διακοπή της, μεταφέρθηκε το Σάββατο  προκειμένου να διευκολυνθεί και να παραστεί ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας.

Σημειώνεται ότι το τραγικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον εργαζόμενο Φώτη Γριβάκη είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2017. Μετά από 4 αναβολές επρόκειτο να διεξαχθεί στις 9-11-2021 αλλά είχε αναβληθεί εκ νέου, λόγω αιτήματος της υπεράσπισης για την παρουσία ουσιώδους μάρτυρα, όπως είχε υποστηρίξει. Τελικά ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου, διεκόπη για τις 10 Φεβρουαρίου,  διεκόπη εκ νέου  λόγω ασθένειας δικαστή της έδρας για τις 23 Φεβρουαρίου και, τελικά, μεταφέρθηκε για το Σάββατο 26 του μήνα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας είναι κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ενώ η εκκρεμοδικία στο ποινικό σκέλος από το 2017, καθυστερεί και την εξέλιξη της αστικής διεκδίκησης της οικογένειας του θύματος.