Στον Άγγελο Μπεμπεκίδη και την παράταξη της ΠΑΣΚΕ που διατηρεί τα ηνία στο Εργατικό Κέντρο, επιτίθεται η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ξάνθης, μετά τη σύσταση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Ξάνθης

Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφούσα Συνδικαλιστική παράταξη (ΠΑΣΚΕ)  χάνοντας την επαφή με τις ανάγκες των εργαζομένων, παρέμεινε προσκολλημένη στις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και στις καρέκλες, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο…

Αντί μιας ενωτικής πορείας και προσπάθειας προς όφελος όλων των εργαζομένων, προτίμησαν να μοιράσουν τις 7 θέσεις του προεδρείου μεταξύ κομματικών συνεταίρων, διατηρώντας τη… συνοχή ενός σαθρού οικοδομήματος μιας άλλης εποχής.

Οι δε τιμητές των ταξικών δυνάμεων, δεν μπήκαν στον κόπο να παρουσιαστούν και αρκέστηκαν στον ασφαλή δρόμο της αντιπαράθεσης άλλων δυνάμεων, όπως είθισται να πράττουν (ΠΑΜΕ.)

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ  ανανεωμένη με στελέχη και αντιπροσώπους που συνάδελφοι του Ιδιωτικού Τομέα εξέλεξαν, δίνοντας έναν έντιμο αγώνα απέναντι στο κατεστημένο του συνδικαλιστικού φορέα του ΠΑΣΟΚ, την ΠΑΣΚΕ, απέναντι στα δύσκολα προβλήματα των καιρών (ΑΝΕΡΓΙΑ ,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΒΑΡΕΩΝ & ΑΝΘΥΓΕΙΝΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ,ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) που δεν βρίσκουν λύση και δεν επιτρέπουν στους νέους εργαζόμενους να δραστηριοποιηθούν στα συνδικάτα, αποφάσισε να καλέσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, σε συσπείρωση, προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται και να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος όλων των εργαζομένων αλλά κυρίως της νέας γενιάς.

Οι συμμαχίες των “προοδευτικών” δυνάμεων απέκλεισαν το δικαίωμα στους νέους να δώσουν τη μάχη μέσα από τα Συνδικάτα, για ένα καλύτερο αύριο. Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. με αίσθημα ευθύνης και αφήνοντας πίσω τα λάθη του παρελθόντος (λάθη κάνουν οι κάνοντας πράγματα) ξεκινάμε μια νέα πορεία στους εργαζόμενους, αφουγκραζόμαστε στις δίκαιες ανησυχίες τους, υποσχόμαστε αντιμετώπιση των παραβατικών εργοδοτών και εργοδοτικών συμφερόντων, ώστε η κοινωνία των νέων εργαζομένων να ζήσει σε καλύτερες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις!!!

Ξεκινάμε μια προσπάθεια να ανανεώσουμε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης με νέους ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά, αφήνοντας πίσω τις τακτικές του παρελθόντος!!!

Ελπίζοντας σε μια νέα προσπάθεια να κρατήσουμε το εργατικό δυναμικό στον τόπο μας με ‘Ισες και Δίκαιες ευκαιρίες απασχόλησης.

Ευχόμαστε στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΚΕ Εργατικού Κέντρου καλή θητεία!!!!!!

Εμείς θα είμαστε εκεί για το καλό των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής μας!

Το ΔΣ της ΔΑΚΕ ΙΤ Ν. ΞΑΝΘΗΣ