Μετά από 12 χρόνια, από τη στιγμή που ανέκυψε η υπόθεση της ΕΑΠΑΞ, ο Άρειος Πάγος με αποφασή του παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος του Θεολόγου Καλαϊτζή.

Όπως είναι γνωστό, ο δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Ξάνθης είχε παραπεμφθεί και καταδικαστεί το 2016 σε δις ισόβια για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και απιστίας για το έλλειμμα 1,3 εκατ. ευρώ που είχε εντοπιστεί στην ΕΑΠΑΞ  (με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις που ίσχυαν μέχρι το 2019) οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης όπου παρέμεινε για 4,5 χρόνια

Το 2020, σε δεύτερο βαθμό η ποινή του έπεσε στα 5 χρόνια και αποφυλακίστηκε, καθώς είχε μεσολαβήσει η αλλαγή του ποινικού κώδικα το 2019 ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της υπεξαίρεσης και καταδικάστηκε μόνο για αυτο της απιστίας με ψήφους 3-2.

Πλέον μετά την αίτηση που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κομοτηνής και έπαψε οριστικά τη δίωξη σε βάρος του Θεολόγου Καλαϊτζή για την κατηγορία της απιστίας.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Θράκη,” ο γνωστός δικηγόρος, σημειώνει ότι αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση αλλά δεν μπορεί να του επιστρέψει τα 4,5 χρόνια “γολγοθά” που πέρασε σε σοφρωνιστικό κατάστημα και τον ηθικό αντίκτυπο επί 12 χρονια που διήρκεσε η περιπέτειά του ενώ χαρακτηρίζει τη δίωξή του πολιτική.