Για την κατάληξη που είχε η μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος εφημερίδας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ το 2016, με αφορμή τα γεγονότα στην κηδεία του στρατιώτη από τη Γλαύκη Ξάνθης, αναφέρεται σε δήλωσή του που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ. 

Αναλυτικά:

“Χτες εκδικάστηκε η έγκληση που είχα καταθέσει κατά της «Φωνής της Ροδόπης» για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που αφορούσαν στο πρόσωπό μου, με αφορμή την κηδεία του άτυχου στρατιώτη στη Γλαύκη το 2016. 

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα που μου απέδιδαν προσβολή της ελληνικής σημαίας ήταν απολύτως ψευδή και συκοφαντικά και έθιξαν την τιμή, την προσωπικότητα και  τη βουλευτική μου ιδιότητα, την οποία ασκώ με ευσυνειδησία, τηρώντας πάντα το Σύνταγμα και τους νόμους, εδώ και δέκα συναπτά έτη και καταδίκασε τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας σε φυλάκιση 1 έτους. 

Ευελπιστώ, λοιπόν, αυτή η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης να αποτελέσει το έναυσμα, ώστε κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, δημοσιογράφοι να αντιληφθούν το βάρος του καθήκοντος που τους αναλογεί, δηλαδή την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών και να μην μετατρέπονται σε «παπαγαλάκια» των fake news, που πλήττουν την δημοκρατία μας. 

Τέλος, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δεν δικαιώνει μόνο το δικαστικό μου αγώνα για να αναδειχθεί η αλήθεια αυτά τα πέντε χρόνια, ούτε αφορά μόνο την τιμή και την υπόληψή μου. Αποτελεί, κυρίως, ορόσημο για την αξιοπιστία της δικαιοσύνης και την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας μας, καθώς απέδειξε ότι δεν είναι ανεκτό να σπιλώνεται η υπόληψη των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού από συκοφαντικά δημοσιεύματα και ψευδείς ειδήσεις. Ευτυχώς, στη δημοκρατία και στα μάτια της κοινωνίας όλοι κρινόμαστε και τα δείγματα γραφής του καθενός είναι συγκεκριμένα. “