Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου συνεχίζεταις, μετά από αρκετές αναβολές και διακοπές, στο Τριμελλές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, η δίκη για το θανατηγόρο εργατικό ατύχημα, που έγινε τον Νοέμβρη του 2017 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, “η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται στον απόηχο του νέου θανατηφόρου ατυχήματος στα Άβδηρα Ξάνθης, που αποδεικνύει ότι η σωρεία εργατικών ατυχημάτων θανατηφόρων και μη στο εργοτάξιο του Άκτωρα στο Δημάριο, Ντελιβεράδων στην άσφαλτο, στον Υποσταθμό της ΔΕΗ, του οικοδόμου υδραυλικού, όπως και μεταναστών Ξανθιωτών στην Αυστρία και στη Γερμανία, αλλά και ατυχημάτων στα Πλαστικά Θράκης, στη ΣΕΚΑΠ, εργαζόμενου της E-FOOD, ότι η Ξάνθη κρατά τα θλιβερά πρωτεία των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές εργατών, των σακατεμένων, σε όλη την Β. Ελλάδα. Αποδεικνύει τα ελλιπέστατα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποδεικνύει ότι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων του Νομού μας, αλλά και γενικότερα βάφονται από το αίμα των εργαζομένων. Αποδεικνύει ότι τα νομοσχέδια όλων των κυβερνήσεων, με το τελευταίο του Χατζηδάκη, ζητούν κι άλλο αίμα για ν’ αυξήσουν τα κέρδη τους, προσφέροντας στους εργαζόμενους στην φάση της ανάπτυξής τους, μεγαλύτερη ακρίβεια στα βασικά αγαθά διαβίωσης, μεγαλύτερη εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς και παγωμένους μισθούς.”

Η ανακοίνωση καταλήγει:

Η Ένωσή μας συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στην οικογένεια του νεκρού εργάτη στην ΕΛΒΙΖ Φώτη Γριβάκη και απαιτούμε την εκδίκαση της υπόθεσης και την άμεση απονομή ευθυνών. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στο εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ και σε όλους τους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης. Καλούμε τα σωματεία του Νομού μας και τους εργαζόμενους συνολικά, να παραβρεθούν μαζικά την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στις 9:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης για την πραγματοποίηση κινητοποίησης.