Με παράπονα από τη διαιτησία του Βάτσιου που έκλεισε τα μάτια σε πέναλτυ υπέρ της Ξάνθης αλλά και και με προβληματική εικόνα και πάλι, ο ΑΟΞ συνέχισε με μια ακόμη ισοπαλία 0-0 και απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την κορυφή. Εκτός από την εικόνα της βαθμολογίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως είναι η εικόνα της ομάδας, που δεν δίνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Το φιλμ του αγώνα

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε δυνατά στο ματς ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και στο 12′ απείλησε με σουτ του Γκάβριτς  Στο 26’ έγινε η φάση που ξεσήκωσε «θύελλα» διαμαρτυριών, όταν ο Γκάβριτς μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε απ’ τον Γκάντσιερ αλλά ο Βάτσιος έδειξε «παίζετε» ενώ κιτρίνισε και τον Σέρβο ακραίο για θέατρο(!!!). Παρά τον εκνευρισμό οι ξανθιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο όμως οι προσπάθειες των Τσέλιο, Αλί Μπαμπά και Γκουνσάρι δεν βρήκαν στόχο

Στην επανάληψη, η πίεση της Ξάνθης έγινε ακόμη πιο έντονη και στο 56′ ο Γκάβριτς  εκτέλεσε φάουλ με τον Μπάτζιο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κίναλη. Στο 60′ και το 62′ Αλί Μπαμπά και Τσέλιος δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία των γηπεδούχων. Η Ξάνθη είχε την κατοχή αλλά δεν απειλούσε την εστία του Θεσπρωτου και στο 76′ σε γύρισμα του Μιχαήλ ο Ίτσο παραλίγο να κάνει γκέλα επιχειρώντας ντρίμπλα σε αντίπαλο (Σαραντίδη) αλλά έστω και δύσκολα κατάφερε να απομακρύνει. Στο 88′ ο Πολίμος επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Η ομάδα του Βούλιτς συνέχιζε να πιέζει με ανορθόδοξο τρόπο αλλά δεν κατάφερε κάτι αφού στη φάση του 90+3′ ο Γκάβριτς εκτέλεσε φάουλ ο Βιθέντε Γκόμεθ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς που ολοκληρώθηκε στο “Χ”.

Στο -9 πλέον από την πρωτοπόρο Βέροια βρέθηκε η Ξάνθη στην αυλαία της 20ής αγωνιστικής ο ΑΟΞ που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες σε άμυνα και επίθεση.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Βασιλάκης (90′ Γώγος), Στεργίου (46′ Λύγκας), Γκανσιέρ, Ντ’ Αλέσιο, Ζιώγας, Γεωργούσης (68′ Δημήτρουλας), Ρομέρο (46′ Κωνσταντίνου), Μπονίγια (68′ Σαραντίδης), Ραμίρεζ, Βαλιέντε.

ΞΑΝΘΗ (Ζόραν Βούλιτς): Ίτσο, Πολίμος, Ουνγιαλίδης, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Δόρης, Γάβριτς, Θυμιάνης (39′ λ.τρ. Γκινσάρι), Γκόμεζ, Τσέλιος (83′ Μονρόουζ), Αλί Μπαμπά

Περισσότερα στο sportsaddict.gr