Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Aποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Ξάνθη. Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

Aποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Ξάνθη. Έρχεται χαλάρωση των μέτρων

 • Δράμα 138
 • Έβρος 255
 • Θάσος 16
 • Καβάλα 200
 • Ξάνθη 184
 • Ροδόπη 253
  Χαλάρωση των μετρων

  Παράλληλα, όρθιους θαμώνες στην εστίαση, αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και επανέναρξη των σχολικών εκδρομών εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, δίνοντας, παράλληλα, το πράσινο φως και για την άρση των περιορισμών για φυσική παρουσία στα συνέδρια. Η άρση των περιορισμών θα μπει σε εφαρμογή από το Σάββατο και αφορούν αποκλειστικά όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ.

  Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

  «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

  Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

  Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

  Η Επιτροπή διατηρεί τις επιφυλάξεις της σχετικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δεν αποφάσισε καμιά χαλάρωση στις απαγορεύσεις σε αυτό το πεδίο. Να αναφέρουμε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες δεν αλλάζουν οι συστάσεις και οι υποχρεώσεις για τη χρήση μάσκας.

  Νωρίτερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων αλλά και την επανεκκίνηση των σχολικών εκδρομών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή διαβλέποντας ότι παγιώνεται η πτωτική τάση της πανδημίας στη χώρα μας, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο και ότι υποχωρούν σημαντικά και οι σκληροί δείκτες, είδε θετικά τα νέα ανοίγματα της κοινωνίας.

  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, θεωρείται σχετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έναν ταχύτερο ρυθμό μείωσης.