Σε ανακοίνωσή τους, πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες, που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αναφέρουν:

”70 ΧΡΟΝΙΑ από την ΕΝΤΑΞΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, 12:00 στην Κεντρική Πλατεία

Στις 18 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ένταξη τη χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Σ’ αυτά τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ οι λαοί ολόκληρου του κόσμου συνεχίζουν να βιώνουν τη βάρβαρη και αιματηρή ιστορία της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας: ματοκύλισμα λαών, διαμελισμό χωρών, καραβάνια προσφύγων, πείνα και θάνατο. Οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων, οι λαοί του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται κρέας για τα κανόνια της γεωπολιτικής κυριαρχίας και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το ΝΑΤΟ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι καθοριστικός παράγοντας στο ξέσπασμα νέων θερμών εντάσεων και εστιών πολέμου. Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας οξύνεται επικίνδυνα και η Ουκρανία είναι ξανά «καζάνι έτοιμο να εκραγεί» με τραγικές συνέπειες για τους λαούς ολόκληρης της περιοχής και του κόσμου.

Η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, η Θεσσαλία είναι σε άμεση εμπλοκή μ’ αυτή την κρίση, τροφοδοτώντας την με πολεμικό υλικό, αποκαλύπτοντας έτσι τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός μας στη βάση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

70 χρόνια ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ο λαός μας έχει να θυμάται από την αμερικανοκίνητη Χούντα, μέχρι τις φωτιές του πολέμου στα Βαλκάνια και ευρύτερα στην περιοχή. Η αστική τάξη της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό, πιστοί στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση», 70 χρόνια δίνουν γη και νερό στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων ετών, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη βάση, σε ένα απέραντο ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζουν τη νεολαία «σαν κρέας για τα κανόνια τους» με άμεση εμπλοκή σε θερμά μέτωπα και τροφοδοτούν το κυνήγι των εξοπλισμών στις δυο πλευρές του Αιγαίου με οδυνηρό κόστος για τους λαούς.

Η μαύρη επέτειος των 70 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ, και τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους, την ΕΕ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που θεριεύουν ξανά, ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, πρέπει και μπορεί να μαζικοποιηθεί.

Στην επέτειο των 70 χρόνων, διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που καλεί το λαό «να χύσει το αίμα του για τους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες». Διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ, και για την απεμπλοκή της χώρας από τα φιλοπόλεμα σχέδιά του, παλεύουμε με προοπτική την έξοδο της χώρας μας από αυτή την δολοφονική μηχανή. Διαδηλώνουμε για την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Πολιτικές και Συνδικαλιστικές Συλλογικότητες”