Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η JTI αναγνωρίζεται για 2η συνεχή χρονιά #1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα από τον διεθνούς κύρους Οργανισμό, Top Employers Institute. Ο κεντρικός όμως, ο πιο σημαντικός και αδιαμφησβήτητος λόγος είναι ότι η JTI θέτει σταθερά και με συνέπεια τους εργαζόμενούς της στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, επαληθεύοντας το εταιρικό της μότο ότι εργάζεται για ένα Βιώσιμο Μέλλον για την Κοινωνία και τους Ανθρώπους της.

DNA «Κορυφαίου Εργοδότη»

Η διάκριση αυτή δεν είναι χθεσινή ούτε περιορίζεται στην Ελλάδα. Η JTI συγκαταλέγεται σταθερά για 10η χρονιά στους Κορυφαίους Εργοδότες της Ελλάδας, ανάμεσα στις εταιρείες που αξιολογήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από το Top Employers Institute. Επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για αδιάλειπτη ενίσχυση της απασχόλησης, τη σημαντική και συνεχή επένδυση στον τομέα της εκπαίδευσης και ανάπτυξης των ανθρώπων της. Μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα πάντα με το Top Employers Institute, η JTI συμπεριλαμβάνεται φέτος μεταξύ των 11 Κορυφαίων Εργοδοτών Παγκοσμίως για τη σταθερή δέσμευσή της και την καινοτόμα προσέγγιση στην ισότητα και τη δημιουργία ασφαλούς και ευέλικτου περιβάλλοντος για τους εργαζομένους της. Εκτός από αυτή την παγκόσμια αναγνώριση, η JTI πιστοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά και στις έξι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται: Β. Αμερική, Λ. Αμερική, Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό, Μ. Ανατολή και Αφρική, προσθέτοντας δύο ακόμη χώρες στον κατάλογο βραβείων της και είναι πλέον “Κορυφαίος Εργοδότης” σε 66 έθνη παγκοσμίως.

Υπεύθυνη και Συμπεριληπτική πολιτική Απασχόλησης

Με αφορμή την τιμητική αυτή διάκριση, η CEO της JTI Hellas κ. Lili Zigoslu σχολιάζει: «Η τιμητική αυτή διάκριση συνιστά μια έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η σταθερή επένδυση στους εργαζομένους μας σε συνδυασμό με τους φιλόδοξους στόχους μας και το στρατηγικό πλάνο για ένα βιώσιμο μέλλον, αποτελούν τα δομικά συστατικά της επιτυχίας της εταιρείας μας. Προωθούμε μια εταιρική κουλτούρα που περιστρέφεται γύρω από τους ανθρώπους μας, επενδύουμε στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του ταλέντου τους σε όλα τα επίπεδα ενώ επιδιώκουμε την πρόοδο και βελτιστοποίηση των εργασιακών πρακτικών μας που αφορούν στην ευημερία, την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη

Η συνταγή της επιτυχίας του Κορυφαίου Εργοδότη

Στην Ελλάδα, η JTI διατηρεί άρρηκτα συνδεδεμένη την επιχειρηματική της επιτυχία ως Νο 2 εταιρεία καπνού στη χώρα με τη συνεισφορά της στην  Οικονομία και την Κοινωνία και φυσικά την προσήλωσή της σε θέματα απασχόλησης και σε καινοτόμες πρωτοβουλίες για τους εργαζομένους της στους οποίους προσφέρει σημαντικές παροχές, υιοθετώντας αξιόλογες πρωτοβουλίες που την καθιστούν έναν ελκυστικό εργοδότη στην Ελλάδα.

Αναλύοντας εξονυχιστικά τα δεδομένα αυτά, το Top Employers Institute αποφάσισε φέτος να επαινέσει ιδιαίτερα την JTI για την ενσωμάτωση ίσων ευκαιριών και ίσων αμοιβών σε ολόκληρη την εταιρεία. Την πρωτοβουλία αυτή αναγνώρισε τον Νοέμβριο του 2021 η ΕΥ απονέμοντας στην JTI μια από τις πρώτες πιστοποιήσεις Παγκόσμιου Πρότυπου Ισότητας (Global Equality Standards) ως αναγνώριση για τη δέσμευση της εταιρείας για ευημερία των εργαζομένων, μέσω κορυφαίων πρωτοβουλιών, όπως

  • τα μέτρα ευέλικτης εργασίας,
  • η παγκόσμια πολιτική (που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα) γονικής άδειας 20 εβδομάδων μετ’ αποδοχών και για τα δυο φύλα και ανεξαρτήτως τρόπου απόκτησης παιδιού που επίσης ξεκίνησε το 2021,
  • η πρωτοποριακή προσέγγιση της εταιρείας για τη συμπερίληψη των ΛΟΑΤ+ ατόμων και του προγράμματος TogetHER για την ενδυνάμωση των Γυναικών.
Στην JTI Ελλάδας, το ποσοστό γυναικών που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις ανέρχεται στα επίπεδα του 60%.

 

Αναβάθμιση εργαζομένων

Η JTI έχει θέσει ως στρατηγική της προτεραιότητα την επένδυση στους ανθρώπους της και μέσα από εμπεριστατωμένα προγράμματα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει στους εργαζομένους της ιδανικές συνθήκες εργασίας και δυνατότητες συνεχούς ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους. Η πρόσληψη των καλύτερων ταλέντων και η επένδυση στην ανάπτυξη των ανθρώπων αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της προσέγγισής της για το ανθρώπινο δυναμικό της. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία χρόνια, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, υλοποιήθηκε πρόγραμμα κατάρτισης για το 100% των εργαζομένων στο εργοστάσιο στην Ξάνθη ενώ παρέχει συνεχώς επιλογές στους εργαζόμενους για την ανάπτυξη τόσο των δεξιοτήτων τους αλλά και της καριέρας τους.

h-jti-adiamfisvititos-1-koryfaios-ergodotis-stin-ellada-gia-2i-synechi-chronia0

Αύξηση θέσεων εργασίας

Αυξάνοντας την παραγωγική της δραστηριότητα στο εργοστάσιο στην Ξάνθη, η JTI συμβάλλει και στην αύξηση του δείκτη Απασχόλησης ιδιαίτερα στην περιοχή της Α. Μακεδονίας και Θράκης, όχι μόνο διατηρώντας τις θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο αλλά και αυξάνοντάς τες το 2021 κατά 25% λόγω των διογκωμένων αναγκών παραγωγής και εξαγωγών.

 

Οι άνθρωποι της JTI, κλειδί για ένα Βιώσιμο Μέλλον

«Αντιλαμβανόμενη τη σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό μιας εταιρείας στη σύνταξη του ‘success story’ της, η JTI, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα, αναγνωρίζει τη σημασία και τη συμβολή των 40.000 και πλέον εργαζομένων της, ένα ανθρώπινο δυναμικό που αποτελείται από 118 διαφορετικές εθνικότητες σε πάνω από 70 χώρες. Αντίστοιχη στάση τηρούμε και στην Ελλάδα απέναντι στους 300 ανθρώπους μας με τον καθένα να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας» αναφέρει η CEO κ. Lili Zigoslu τονίζοντας επίσης ότι «η JTI έχει υιοθετήσει και επικαιροποιεί τακτικά τον Κώδικα Δεοντολογίας της, ενώ έχει ειδική ομάδα συμμόρφωσης που λειτουργεί ως ελεγκτικός ‘θεματοφύλακας’ της ορθής τήρησης των εργασιακών κανόνων».

Να σημειωθεί ότι μια ακόμη αναγνώριση συνιστά και η πιστοποίηση της JTI Ελλάδας ως Great Place to Work® για το 2021 με την αξιολόγηση να καταγράφει τις απόψεις των εργαζομένων σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον τους και τις πολιτικές εργασίας και τις πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία για το ανθρώπινο δυναμικό της.

Φιλόδοξοι αλλά εφικτοί στόχοι

Η JTI έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια προς όφελος των εργαζομένων στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης της ως Κορυφαίος Εργοδότης. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσει να εστιάζει στην ευημερία των εργαζομένων της παρέχοντας πρόσβαση και ενθαρρύνοντας ομαδικές πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ισορροπία μεταξύ εργασιακής-προσωπικής ζωής και ανάπτυξης.

Στόχος της JTI είναι να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για όλους τους εργαζόμενους της με τις παροχές να συμπεριλαμβάνουν ασφάλιση υγείας, υποστήριξη της προσωπικής ευεξίας, πολιτική ευέλικτης εργασίας, προγράμματα συνταξιοδότησης, ασφάλιση ζωής και αναπηρίας κ.ά. Η εταιρεία δεσμεύεται να αντιμετωπίζει καθημερινά τις προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην επιχειρηματική της αλυσίδα και την αλυσίδα εφοδιασμού και να αναφέρει με διαφάνεια και ανοικτό πνεύμα στα ενδιαφερόμενα μέρη, την πρόοδό της. Παράλληλα δηλώνει ισχυρός σύμμαχος όσων πλήττονται από προκαταλήψεις και αδικούνται από εργασιακές και κοινωνικές διακρίσεις. Για τη JTI η διαφορετικότητα είναι ένα στρατηγικό πλεονέκτημα και η συμπερίληψη είναι το μακρύ αλλά και πολύ ενδιαφέρον και αναγκαίο ταξίδι προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.