Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στη Π.Ε. Ξάνθης πραγματοποιεί την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 11:30 π.μ. η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης με αντικείμενο το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που μηδενίζεται για 15.300 υπαλλήλους.

Αναλυτικά το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ:

Με αφορμή το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής, με το οποίο μηδενίζεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε 15.300 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη Στάσης Εργασίας την Παρασκευή, 18 του Φλεβάρη του 2022, από τις 11:00πμ έως την λήξη του ωραρίου, για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ) που έχουν αναφορά στο επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα, ώρα 11:30 π.μ., στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Νομαρχία) (Πλατεία Διοικητηρίου).

Διεκδικούμε:

  1. Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής.
  2. Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.
  3. Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.
  4. Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι).
  5. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, πολίτες της Ξάνθης

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας βρίσκεται στα χέρια σας, είναι δική σας υπόθεση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης, σας καλεί να συνδράμετε με την φυσική σας παρουσία τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Όλοι και όλες στη Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Νομαρχία) (Πλατεία Διοικητηρίου).