Δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, ο ΑΟΞ κέρδισε τον Πιερικό στο ματς της Κυριακής στα Πηγάδια, για την αυλαία του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Superleague2  και π επέστρεψε στις επιτυχίες.

Το μας δεν ήταν ιδιαίτερα ποιοτικό και στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Βούλιτς δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει φάσεις και να κυριαρχήσει στο γήπεδο ενώ η πίεση του Πιερικού ήταν αποτελεσματική. Παρόλα αυτά το αυτογκόλ του Εμπουσί στο ’39 “ξεκλείδωσε” το ματς και έφερε μπροστά την Ξάνθη στο σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Πιερικού, αναγκάστηκε σταδιακά να διεκδικήσει την ισοφάριση και να αφήσει διαδρόμους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε ο ΑΟΞ δημιουργώντας φάσεις και πετυχαίνοντας δύο γκολ, με τους Τσέλιο στο 86 και Δεληγιαννίδη στο΄92 σε αντεπιθέσεις, σφραγίζοντας τη νίκη.

Με την 9η νίκη της η Ξάνθη έφτασε τους 32 βαθμούς και παραμένει στην τρίτη θέση, σε απόσταση 7 βαθμών από τη Βέροια και ενώ εκκρεμεί το εξ αναβολής ματς με τον Ηρακλή.

Η νίκη αυτή, δίνει την ευκαιρία για ανασύνταξη αγωνιστική και όχι μόνο, καθώς τις τελευταίες ημέρες έγιναν περισσότερο εμφανή και κάποια διοικητικά προβλήματα που απασχολούν την ομάδα του ΑΟΞ και τους φίλους της ομάδας.

Ξάνθη (Βούλιτς): Ίτσο, Μιχαήλ, Δεληγιαννίδης, Μπάτζιος, Ουνγιαλίδης, Θυμιάνης (90+1′ Παπάζογλου), Τσέλιος (90+1′ Τσιλιγκίρης), Γκάβριτς (90+1′ Κρητικός), Μονρόουζ (82′ Γκινσάρι), Βιθέντε, Διαμαντόπουλος (73′ Αλί Μπαμπά).

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Χαρτσιάς (88′ Κριμιτζάς), Μαλιώτης, Γιαλαμίδης, Κουκόλης, Εμπουσί, Σούνταρ (71′ Φωκαΐδης), Τόσκας, Κανούλας (71′ Μπουόλι), Παπαδόπουλος (71′ Ζαφειράκης), Ντίνας (70′ Καρανάτσιος).

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)
Βοηθοί: Φράγιος, Τοροσιάδης (Μακεδονίας)