Την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013, αποφάσισε η ALUMIL, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.

Η εταιρία “ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής, την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και την σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών.” αναφέρει σχετικά.

Η μονάδα της Ξάνθης, η οποία κατά την λειτουργία της παρήγαγε 14.000t προφίλ αλουμινίου ετησίως, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Απρίλιο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

“Πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή απόφαση, η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας στην οποία σημειώνεται:

“Το 2021 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ALUMIL. Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών του Ομίλου (εκτίμηση: €315,0 εκατ., αυξημένος κατά €74 εκατ. σε σχέση με το 2020, ήτοι 30%), κατέδειξαν την ικανότητα της ALUMIL να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο, πίστη και πολλή δουλειά..”

Έντονες διαμάχες πριν κλείσει το 2013

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη διακοπή της λειτουργίας υπήρχαν έντονες διαφορές της εργοδοσίας με το Εργατικό Κέντρο και τους συνδικαλιστές στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων που είχαν ξεκινήσει από τους 150 περίπουε εργαζόμενους που διέθετε στην Ξάνθη.