Παρένθεση αποτέλεσε η εντυπωσιακή εμφάνιση του ΑΟΞ την Κυριακή με την Καρδίτσα καθώς στον εξ αναβολής αγώνα με τον Πανσερραϊκό, επανήλθε στο γνώριμο 0-0 και πλέον έχει μείνει αισθητά πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. Η μορφή του αγώνα, ήταν παρόμοια με τις προηγούμενες ισοπαλίες με υποδεέστερες ομάδες, με τον ΑΟΞ να έχει την υπεροχή αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις.

Γενικότερα, όμως, η συνολική εικόνα που εκπέμπει η ΠΑΕ, όχι μόνο η αγωνιστική, είναι αυτή που δεν πείθει σε σχέση με την περυσινή χρονιά και έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους φίλους της ομάδας ενώ δίνει λαβές για “λαϊκά δικαστήρια” και εσωστρέφεια.

Το φιλμ του αγώνα:

Αρκετά χαμηλός ήταν ο ρυθμός του πρώτου μέρους, με την Ξάνθη να έχει ναι μεν, την κατοχή της μπάλας και τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσε να βρει την μεγάλη ευκαιρία που θα απειλούσε τον Καβουσάκη.

Ο Πανσερραϊκός από την άλλη είχε μείνει σε έναν πιο παθητικό ρόλο, καθώς είχε περισσότερο το νου του, στο να αμυνθεί σωστά και να μην δώσει χώρο στους γηπεδούχους, παρά να απειλήσει, παρ’ όλα αυτά η μεγαλύτερη ευκαιρία είχε το… χρώμα των «λιονταριών» με τη μπάλα όμως να μην πηγαίνει στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, παρ’ όλα αυτά, μετά την 1 ώρα αγώνα η ροή του αγώνα άλλαξε. Ο ρυθμός αυξήθηκε και οι δύο ομάδες έδειχναν να ψάχνουν το γκολ, με μεγαλύτερη θέρμη. Η πρώτη καλή φάση της Ξάνθης ήρθε στο 67ο λεπτό με τον Τζανακάκη να κάνει μια σέντρα-σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Παρά την αύξηση του ρυθμού όμως, καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε ότι μπορεί να βγάλει τη φάση που θα γίνει γκολ. Η Ξάνθη όρο πέρναγε η ώρα, όλο και πίεζε περισσότερο, ενώ ακόμα και μετά το 89ο λεπτό, που ο Πανσερραϊκός έμεινε με 10 παίκτες, συνέχισε να ψάχνει το γκολ της λύτρωσης, ένα γκολ όμως, το οποίο δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες έμειναν στο 0-0.

Η Ισοπαλία αυτή, έφερε έναν… χρυσό βαθμό για τον Πανσερραϊκό, στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην Super League 2, ενώ η Ξάνθη από την άλλη έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τις ομάδες της κορυφής.

Ξάνθη: Ίτσο, Μπάτζιος, Μιχαήλ, Ιμπραΐμι (63′ Μονρόουζ), Γκινσάρι (46′ Γκάβριτς), Διαμαντόπουλος (63′ Αλί Μπάμπα), Γκόμεζ, Τζανακάκης, Τσέλιος, Δόρης, Δεληγιαννίδης

Πανσερραϊκός: Καβουσάκης, Ζέρης, Καραμπέρης (59′ Μαρκιόνι), Κρητικός, Κόντσι (59′ Ντίαζ), Ανάκογλου, Κανίς, Κεφαλάς, Πίντο, Καρασαλίδης, Μέσσι