Εντονη είναι η συζήτηση που υπάρχει, ειδικά σε Ξάνθη και Ροδόπη, για το διαχωρισμό των επενδυτικών κινήτρων σε σχέση με τον Έβρο.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με νέα παρέμβασή του αυτή τη φορά στη Βουλή, ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να δώσει απαντήσεις, με βάση ποια κριτήρια έγινε η διάσπαση των ενιαίων κινήτρων που δινόταν, μέχρι σήμερα, μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων για όλες της ΠΕ της Θράκης.

Αφορμή η κοινή επιστολή των προέδρων των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Ξάνθης, την οποία ο βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή, ως αναφορά προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία ζητούν να δοθούν εξηγήσεις για αυτή την απόφαση, σημειώνοντας μάλιστα ότι για πρώτη φορά γίνεται διαφοροποίηση των αναπτυξιακών κινήτρων, αφού η Θράκη αντιμετωπιζόταν ως ενιαίο σώμα. Ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί και ούτε περιλαμβάνεται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη.

Ο βουλευτής ανεφέρει πως “η παροχή των επενδυτικών κινήτρων οφείλει να είναι ισόρροπη στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης, όπως άλλωστε ζητούν και τα Επιμελητήρια της Ροδόπης και της Ξάνθης”.

Δείτε εδώ την αναφορά του Βουλευτή: Αναφορά βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου Επιμελητήρια Ροδόπης και Ξάνθης