Τοποθέτηση Απινιδωτή στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Ένας Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών καρδιακής ανακοπής τόσο εντός του ΙΕΚ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους και του κέντρου της πόλης.

Ο Απινιδωτής αποτελεί μια ευγενική χορηγία του Ομίλου Εταιριών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, που κάνει πράξη για ακόμα μία φορά την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο της μακρόχρονης στρατηγικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και τη Σχολή Υγείας & Αθλητισμού.

Έτσι, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 γίνεται το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης που αποκτά εξοπλισμό Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και μπαίνει στο χάρτη Απινιδωτών της χώρας, έτοιμο να προσφέρει άμεση βοήθεια όταν χρειαστεί.

Θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), με τη συνδρομή του Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές,  εκπαιδευτικού συνεργάτη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε θέματα υγείας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές, εκπαιδευτές και εργαζόμενοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 να γίνουν εν δυνάμει ανανήπτες – First Responders σε περίπτωση ανάγκης.

Τελετή παράδοσης και τοποθέτησης στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Τοποθέτηση Απινιδωτή στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Για την τοποθέτηση του Aπινιδωτή στο χώρο πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης στο χώρο, παρουσία εκπροσώπων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και του Οργανισμού KIDS SAVES LIVES, ενώ παραβρέθηκαν και σπουδαστές της Σχολής Υγείας & Αθλητισμού.

Οι κ. Χρήστος Κιούσης, Γενικός Δ/ντης Marketing Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και ο κ. Νίκος Γαριβάλδης, Δ/ντης Σχολής Υγείας & Αθλητισμού, υποδέχθηκαν την κα Τιτίκα Μπουραζάνη, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Εταιρειών και Οργανισμών Β. Ελλάδος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, η οποία η οποία παρέδωσε τον απινιδωτή επικροτώντας αυτή την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης ενέργειας για την προστασία της ζωής. 

Ο κ. Αναστάσης Στεφανάκης, ιδρυτής του οργανισμού KIDS SAVE LIVES, με τη σειρά του χαιρέτισε την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση του εξοπλισμού και αναφέρθηκε καινοτόμο application “iSAVElives”.

Ο Απινιδωτής τοποθετήθηκε εντός του κεντρικού κτιρίου του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, στην οδό Ερμού 45, δεξιά της εισόδου σε εμφανές σημείο, μέσα σε ειδικό κουτί φύλαξης AED, συνοδευόμενος από τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού που απαιτεί τη χρήση Απινιδωτή μπορεί κανείς να επικοινωνήσει άμεσα με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στο τηλέφωνο 2310 226318

Τοποθέτηση Απινιδωτή στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
Τοποθέτηση Απινιδωτή στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
Τοποθέτηση Απινιδωτή στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360