Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης σας ενημερώνει ότι από 08 Φεβρουαρίου 2022 ο Διοικητής  Πύραρχος Ιωάννης Αραμπατζής μετατίθεται στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Δράμας ως διοικητής αυτής, που είναι και ο τόπος καταγωγής του. Νέος Διοικητής αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Λιακόπουλος, ο οποίος προήχθη σε πύραρχο και έρχεται στην Ξάνθη από το Βόλο, όπου υπηρετούσε. 

Στη σχετική ανακοίνωση η Π.Υ. Ξάνθης αναφέρει:

Ο απερχόμενος Διοικητής εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό του νομού Ξάνθης που μαζί δώσανε τον αγώνα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος, στον έναν χρόνο που διετέλεσαν υπό τις εντολές του. Επίσης, ευχαριστεί τις θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές, αστυνομικές, δικαστικές, δασικές, αυτοδιοικητικές (α’ και β’ βαθμού) και λοιπές αρχές του τόπου, πολιτική προστασία, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, ενεργούς πολίτες, επιχειρήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.), που συνεργάστηκαν εποικοδομητικά και αγαστά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το κοινό καλό της τοπικής κοινωνίας.

Κατά το τελευταίο έτος δόθηκαν ή δρομολογήθηκαν λύσεις σε χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν το πυροσβεστικό προσωπικό της Ξάνθης, όπως π.χ. η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς από την οδό Ύδρας, η βελτίωση των εγκαταστάσεων διαβίωσης και ασφάλειας του προσωπικού, η βελτίωση της ασύρματης επικοινωνίας των πυρ/κών δυνάμεων στον ορεινό όγκο, υλοποιήθηκε η ενίσχυση με τέσσερα νέα πυρ/κά οχήματα αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ.α. Προτάθηκαν λύσεις για την καλύτερη πυροπροστασία των αλσυλλίων Ξάνθης και Κιμμερίων, τη μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης σε νέο οικόπεδο και απομένει από τους εμπλεκόμενους φορείς η εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίησή τους. 

Εύχομαι στον νέο Διοικητή, Πύραρχο Ευάγγελο Λιακόπουλο, κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τη συνέχιση των προσπαθειών σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για υλοποίηση των παραπάνω έργων, βελτίωση της πυροπροστασίας της πόλης από τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλειά της όπως π.χ. δασικές πυρκαγιές, εγκαταλελειμμένα παλιά κτίρια, το φυσικό αέριο που επεκτείνεται τώρα στην πόλη της Ξάνθης.