Με σκορ 5-2 η ομάδα του ΑΟΞ κέρδισε την Αναγέννηση Καρδίτσας και επανήλθε στις επιτυχίες αλλά και στις καλές εμφανίσεις.

Η ομάδα φάνηκε να επανέρχεται στο σημείο που ήταν πριν τη “μαύρη τρύπα” του Ιανουαρίου και με εντυπωσιακή απόδοση ικανοποίησε τους φιλάθλους της, πρόσφερε θέαμα και κέρδισε την ισόβαθμη πριν το ματς ομάδα της Καρδίτσας. Ο ΑΟΞ διατήρησε την επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας με την όγδοη νίκη του (-8 από τη Βέροια με ματς λιγότερα) αλλά, κυρίως, ανέκτησε την αυτοπεποίθησή της με ένα αγωνιστικό “ξέσπασμα” που είχε ανάγκη.

Η ομάδα του Ζόραν Βούλιτς, στο πρώτο παιχνίδι του Κροάτη στον πάγκο της ομάδας, ήταν καταιγιστική και ουσιαστική από τα πρώτα λεπτά, φτάνοντας στο 4-0 μέχρι να κλείσει το ημίχρονο, “κλειδώνοντας” τη νίκη από νωρίς. Στην επανάληψη έγιναν αρκετές αλλαγές βασικών από τον Βούλιτς και μετά το 5-0 ο ρυθμός έπεσε, με αποτέλεσμα να καταφέρει να μειώσει την έκταση της συντριβής η Καρδίτσα, με 2 γκολ στο τελευταίο τέταρτο.

Ο Κροάτης τεχνικός της ομάδας στις πρώτες δηλώσεις του μετά το ματς, σημείωσε: “Στο πρώτο ημίχρονο είμαστε καλοί, κρατήσαμε τη μπάλα και είχαμε συνοχή. Στο δεύτερο μέρος χάσαμε τη συνοχή μας με τις αλλαγές και δεχτήκαμε δύο γκολ. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το σκέλος για να είμαστε διαρκώς σοβαροί. ”

Tα γκολ πέτυχαν οι Διαμαντόπουλος (‘7) που το αφιέρωσε στον αδικοχαμένο Άλκη, Γκινσάρι (’23), Διαμαντόπουλος (’37) Τσέλιος (΄39 με πέναλτυ), Αλί Μπαμπά (’69) και για τους φιλοξενούμενους μείωσαν οι Μανιός (’74) και Λαρέα (’81)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Ζ. Βούλιτς): Ίτσο, Τζανακάκης, Μιχαήλ, Παπάζογλου(61′ Φαζός), Δεληγιαννίδης(46′ Ουνγιαλίδης), Βιθέντε Γκόμες(61′ Θυμιάνης), Δόρης, Τσέλιος, Ιμπραίμι, Γκουνσάρι(45′ λ. τρ. Αλί Μπαμπά), Διαμαντόπουλος(71′ Μονρόουζ)

Την επόμενη Τετάρτη ο ΑΟΞ αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό στα Πηγάδια, στις 15.00.