Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Παρανέστι, με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αναστάσιο Καγιάογλου, παρουσία του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, των Αντιδημάρχων Τουρισμού, των Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ξάνθης και Παρανεστίου, του Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας, Μανώλη Χατζόπουλο και υπηρεσιακών παραγόντων των τριών δήμων.

Στόχος της σύσκεψης, ο κοινός σχεδιασμός με συνέργειες και πρωτοποριακά «εργαλεία», ώστε η ευρύτερη περιοχή να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο, αναφέρεται.

“Όλοι συμφώνησαν ότι ο τουρισμός στην περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αφού διαθέτει μοναδικούς πόρους διεθνούς εμβέλειας. Οι τρεις Δήμαρχοι υπογράμμισαν ότι με συνέργειες και κοινές προσπάθειες, σύντομα θα σημειωθούν θετικά αποτελέσματα, προς όφελος των τοπικών τους κοινωνιών.

Όπως ανακοινώθηκε στο τέλος της συνάντησης, θα υπάρξουν στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες σύντομα, θα ανακοινωθούν. Η συνάντηση εργασίας απηχεί την απόφαση για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ των Δήμων που διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά, τη θέληση για υπέρβαση των διοικητικών ορίων τους και τη διάθεση για τη διοργάνωση κοινών δράσεων που απευθύνονται σε εγαλύτερο κοινό. Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες των τριών Δημάρχων προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία και με άλλους” καταλήγει η ανακοίνωση.