Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα κέντρα υγείας τόσο της ΠΕ Ξάνθης όσο και όλης της Περιφέρειας.

”Ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Ξάνθης και της Περιφέρειας μας, γενικά, καταγράφηκε πριν από μερικές ημέρες στον Εχίνο. Όταν ένας ηλικιωμένος κάτοικος του οικισμού παρουσίασε αιμορραγικό επεισόδιο, το οποίο δεν μπορούσαν να διαχειριστούν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας και ζήτησαν ασθενοφόρο για τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, αυτό έφτασε μετά από 2,5 ώρες!
Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ο συγκεκριμένος χρόνος προσέλευσης του ασθενοφόρου είναι εξαιρετικά μεγάλος και φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίος για τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, έρχεται για άλλη μία φορά στην επιφάνεια η υποβάθμιση που έχουν υποστεί τα Κέντρα Υγείας στην ΠΕ Ξάνθης αλλά και σε όλη την Περιφέρεια και πλέον δεν είναι ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων. Γι’ αυτό πρέπει συντεταγμένα, οργανωμένα και με δυνατή φωνή να ζητήσουμε την αναβάθμισή τους, την βελτίωση των συνθηκών στις οποίες εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές και εν τέλει την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.”