Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Αβδήρων, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Αβδήρων συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αβδήρων Γεωργακάκη Αθανάσιο και την πρώην Δήμαρχο Αβδήρων Τσακίρη Εύα επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Αβδήρων και συναντήθηκαν με την  Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ανδρέου Μάρθα, η οποία τους ενημέρωσε ότι από 1 Ιανουαρίου 2022 το Κέντρο Υγείας Αβδήρων λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης στο Κέντρο Υγείας πραγματοποιούνται ημερησίως από Δευτέρα έως Παρασκευή 100 εμβολιασμοί.

Ακόμα επισημάνθηκε ότι το Κέντρο Υγείας σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 350 εμβολιασμούς κατ’ οίκον.

Ενημερώνουμε του Δημότες και κατοίκους του Δήμου μας ότι υπάρχει η δυνατότητα κατ’ οίκον εμβολιασμού για λόγους ηλικίας ή υγείας.  Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Υγείας στο τηλέφωνο 2541355400 ή με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αβδήρων στα τηλέφωνα 2541355540-41.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Αβδήρων, προκειμένου να προκηρυχθούν δύο θέσεις οδηγών ασθενοφόρου  ΕΚΑΒ, ώστε να λειτουργεί ασθενοφόρο μόνιμα τοποθετημένο στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων και η πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού προσωπικού.

Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η καλύτερη δυνατή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των δημοτών του, καταλήγει το Δελτίο Τύπου.