Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την
Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022. Η Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης, σε συνεργασία τους πρωτοβάθμιους συλλόγους καλεί όλους τους συνδικαλιστές και όλους τους πολίτες της Ξάνθης, να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την υγεία και να συνδράμουν στην εναλλακτική δράση στην οποία έχουν οργανώσει, στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ξ. από τις 08:30 έως τις 14:00, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της πανδημίας covid-19 και η χώρα μας πληρώνει βαρύ το τίμημα.

Τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ είναι στο κόκκινο, με το προσωπικό αποδεκατισμένο, κάτω από τα όρια ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης, με υγειονομικούς εξουθενωμένους από τις αλλεπάλληλες εφημερίες και τις απανωτές βάρδιες, χωρίς ρεπό.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, πολίτες της Ξάνθης

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σας καλεί να συνδράμετε στην Ημέρα της Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να διεκδικήσουμε:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να επιστρέψουν με ενισχυμένο διαγνωστικό έλεγχο, οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή εργασίας. «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Μετά το πέρας της εθελοντικής αιμοδοσίας (ώρα 14:00) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης, ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ξάνθης για τα προβλήματα που ταλανίζουν την δημόσια υγεία και το ΕΣΥ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Στην εναλλακτική μορφή δράσης για την Υγεία

Στην Εθελοντική Αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Ξάνθης την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα από τις 08:30 έως τις 14:00.