Η ΕΛΜΕ Ξάνθης με ανακοίνωσή της ζήτα την άμεση απόσυρση της έγκρισης που δόθηκε από το Iνστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής του Yπουργείου Παιδείας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο αναπαράγει μεσαιωνικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις εναντίον των αμβλώσεων σε βάρος της θέσης της γυναίκας και εναντίον της ομοφυλοφιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση του περιεχομένου στην ιστοσελίδα tvxs, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ανακαλείται η έγκριση αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι μεσαιωνικές αντιλήψεις του ΙΕΠ, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύει την πλήρη άγνοια και αδιαφορία του για παιδαγωγικά ζητήματα, οδήγησαν σε μία ακόμη αναχρονιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται «εκπαιδευτικό» υλικό με τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα: μια αδιαχώριστη ενότητα».

Είναι θλιβερό, την εποχή που καταγράφονται συνεχώς γυναικοκτονίες, βιασμοί και κακοποιήσεις, το ΥΠΑΙΘ, μέσω του ΙΕΠ, να προωθεί απόψεις που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας και καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σχολείο οφείλει ως φορέας γνώσης να διδάσκει μόνο επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα και ως φορέας κοινωνικοποίησης να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις πανανθρώπινες αξίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ.

Απαιτούμε το ΙΕΠ να ασχοληθεί επιτέλους με τα πολύ σημαντικά παιδαγωγικά ζητήματα που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο.

Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για την αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική λειτουργία του ΙΕΠ και από την υπουργό Παιδείας να ελέγξει επιτέλους τον υφιστάμενο της!

Κανένα σχολείο να μην υλοποιήσει την αναχρονιστική και αντιεπιστημονική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ! Οι εκπαιδευτικοί ονειρευόμαστε και διεκδικούμε ένα ποιοτικό δημόσιο συμπεριληπτικό σχολείο, στο οποίο τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα!