“Η μουσική πάντα βρίσκει τρόπους να βγαίνει μπροστά” δηλώνει στο μίνι-αφιέρωμα του news 24/7 η Ξανθιώτισσα Μαρία Κουτσουρλή.

Η νεαρή τραγουδίστρια Μαρία Κουτσουρλή που μας συστήθηκε μέσα από τα homemade videos στο YouTube μιλά στο NEWS 24/7 για τη σχέση της με το τραγούδι και πώς είναι να κάνει τα πρώτα της βήματα εν μέσω πανδημίας.

Αναλυτικά:

Η Μαρία Κουτσουρλή, η νέα τραγουδίστρια που μας συστήθηκε αρχές του 2021 με το τραγούδι του Αίσωνα «Ανακωχή», συνεχίζει τα μουσικά homemade videos μέσα από το κανάλι της στο YouTube.

Τον Ιανουάριο του 2022, η Μαρία επιλέγει να παρουσιάσει ένα τραγούδι που αγαπήσαμε με τη φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «Ο Βύθος». Ακούστε το και δείτε το video στο κανάλι της στο ΥouTube. Μαζί της ο Δημήτρης Σιάμπος στις κιθάρες και την ενορχήστρωση, ο Mανώλης Τόμπρος στα τύμπανα και ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο.

Ονομάζομαι Μαρία Κουτσουρλή, μεγάλωσα στην Ξάνθη και τα τελευταία 6 χρόνια ζω στην Αθήνα. Αγαπώ τη μουσική και το τραγούδι, τους ανθρώπους και τη θάλασσα. Μισώ την αδικία και τη βία σε όλες τις μορφές της. Είμαι αισιόδοξη, ακόμα κι αν κάποιες φορές οι φόβοι μου έχουν αντίθετη άποψη για αυτό”. Με αυτά τα λόγια η νεαρή τραγουδίστρια συστήνει τον εαυτό της στο NEWS 24/7.

Μία νέα καλλιτέχνιδα πώς μπορεί να φτάσει στα σπίτια, στα λάπτοπ και τα κινητά μας; Πώς μπορεί να παρακάμψει τις αυστηρές ραδιοφωνικές λίστες;
Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι λόγω της ανάγκης μου να μοιραστώ σκέψεις και συναισθήματά και να συνδεθώ με τους ανθρώπους μέσω της μουσικής. Η πανδημία δυστυχώς δεν μας επέτρεψε τη δια ζωσης επαφή. Η μουσική πάντα βρίσκει τρόπους να βγαίνει μπροστά, οπότε σκέφτηκα ότι η αμεσότητα και η αλήθεια μπορεί να ταξιδέψει και να επικοινωνηθεί ακόμα και μέσα από μία οθόνη.

Το είδα σαν ένα πρώτο κάλεσμα και ομολογώ ότι σε ένα επίπεδο είμαστε μία τυχερή γενιά, καθώς, αν και ήταν και είναι δυστοπικό το καλλιτεχνικό “τοπίο” λόγω συνθηκών, μας δόθηκε η δυνατότητα να μπούμε στα σπίτια του κόσμου και να του κάνουμε συντροφιά. Να είμαστε δίπλα του σε μία χαρά ή μία λύπη και να σιγοτραγουδήσει μαζί μας έστω και μέσω του YouTube.

Σχετικά με τις ραδιοφωνικές λίστες, είναι τιμή και χαρά όταν κάποιο τραγούδι αποτελεί μία από τις επιλογές των ραδιοφωνικών παραγωγών, ωστόσο δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Είμαι στην αφετηρία αυτού του μουσικού ταξιδιού και αναζητάω ανοιχτά τον μουσικό κόσμο μου. Εύχομαι μόλις κυκλοφορήσει και η νέα μου δουλειά να αγαπηθεί και αγγίξει τους ανθρώπους του ραδιοφώνου.

Ποιοι είναι οι μουσικοί που σας έχουν καθορίσει;
Η μουσική είναι δυναμική και σχετίζεται πάντα με την ηλικία, την ψυχολογία, τις κοινωνικές καταστάσεις. Στα σχολικά χρόνια με όλη την παρέα ακούγαμε ξένη μουσική. Στο σπίτι όμως οι Κυριακές είχαν άλλο μουσικό ηχόχρωμα. Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχακος, Καζαντζίδης, Νταλαρας, Αλεξίου, Τσιτσάνης. Τα ακούσματα αυτά με καθόρισαν και παράλληλα διεύρυναν τους ορίζοντές μου ξεκλειδώνοντας έναν κόσμο μέσα μου. Θεωρώ, όμως, ότι αν και η βάση μου είναι όλα όσα προανέφερα, είμαι ανοιχτή. Μου αρέσει να μαθαίνω και να πειραματίζομαι.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον; Τι σχεδιάζετε;
Νέα τραγούδια, περισσότερα cover Ζωντανά απ’ το σαλόνι μου και ευελπιστώ σύντομα live εμφανίσεις.

Γεωργία Οικονόμου – www.news247.gr