Να χαλάσει ότι έχτισε το προηγούμενο διάστημα πάει η Ξάνθη που μετά την εντός έδρας ήττα απο την Βέροια δεν κατάφερε να κερδίσει τον παθητικό Απόλλωνα Λάρισας τον οποίο έπαιξε στο μισό γήπεδο αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ και έτσι έμεινε στο 0-0 που την απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την πρώτη θέση.

Η ομάδα της Ξάνθης μπήκε αποφασισμένη να βρει το γρήγορο γκολ παίζοντας στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τους Θρακιώτες να έχουν τρεις πολύ καλές στιγμές με τον Διαμαντόπουλο, αλλά και μια σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 23′ με το σουτ του Αλί Μπαμπά να σταματά στο δεξί δοκάρι του Αστρά ενώ ο Τσέλιος που πήρε το ριμπάουντ δεν βρήκε στόχο με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε τους πρώτου μέρους παρά την κυριαρχία των γηπεδούχων στο γήπεδο.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος με την Ξάνθη να μπαίνει δυνατά και να απειλεί με σουτ του Γκουνσάρι και μοναδική χαμένη ευκαιρία του Διαμαντόπουλου απο κοντινή απόσταση. Με το ματς να παίζεται στο μισό του Απόλλωνα Λάρισα που έπαιζε μαζικά άμυνα η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει χωρίς όμως να μπορεί να βρει λύσεις για να παραβιάσει την εστία του Αστρά. Η μεγαλύτερη φάση χάθηκε στο 94′ όταν μετά απο γύρισμα του Μονρόουζ απο πλεονεκτική θέση ο Γκουνσάρι αστόχησε απελπιστικά και η Ξάνθη παρά την πίεση της παρά τις 17 τελικές δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι έμεινε στο 0-0.

Τίμησαν Μπάμπη Χατζημεστή – Χριστόφορο Διαμαντή

Στο ημίχρονο του αγώνα η ΠΑΕ Ξάνθη τίμησε για την προσφορά τους στον σύλλογο τον επίτιμο Πρόεδρο των Παλαιμάχων, Χριστόφορο Διαμαντή και τον νυν Πρόεδρου του Συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΟΞ, Μπάμπη Χατζημεστή, πρόσωπα που εκτός των άλλων συνδέονται και με στενή φιλία μεταξύ τους.

Διαιτητής: Πουλικίδης (Δράμας)

Βοηθοί: Χατζηνάκος, Κουβαλάκης (Δράμας)

4ος: Τσιάρας (Καβάλας)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(Νίκος Κεχαγιάς): Ίτσο, Πολίμος(68′ Θυμιάνης), Μιχαήλ, Φαζός, Τζανακάκης, Βιθέντε(68′ Μονρόουζ), Τσέλιος, Δόρης, Τσιλιγγίρης(57′ Γκουνσάρι), Αλί Μπαμπά(92′ Παπάζογλου), Διαμαντόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ(Θωμάς Γράφας): Αστράς, Γιαννίτσης, Φελίπε, Λίταινας(94′ Ζιάκας), Λουκάς, Καλούσης, Μπαλογιάννης(32′ Λεμάνγκ), Κοζού, Χατζής, Νούσιος(83′ Σούλτσε), Τιμπουέ