Αγνώριστη εμφανίστηκε και πάλι η Ξάνθη στο ντέρμπυ κορυφής με αντίπαλο τη Βέροια χάνοντας με 0-3 στο πιο κρίσιμο φετινό ματς. Πλέον απέχει 5 βαθμούς από τον ΑΟΞ, έχοντας όμως δύο περισσότερα παιχνίδια. 

Η ομάδα της Ημαθίας ήταν καλύτερη  ενώ ο ΑΟΞ, μετά το 4-0 στη Λάρισα, φάνηκε ιδιαίτερα επηρεασμένow από τις 25 μέρες αγωνιστικής απραξίας λόγω διακοπών και της σωρείας κρουσμάτων κοροναϊού που έχει πλήξει την ομάδα. Οι φίλαθλοι προβληματίζονται καθώς σε δύο ματς η ομάδα εμφανίστηκε με εμφανή αμυντικά κενά και δυστοκία στη δημιουργία φάσεων, και με συνολικό σκορ 0-7 έχει αντιστρέψει την εικόνα που είχε σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Κεχαγιάς μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του, σημείωσε οτι η Βέροια ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια κέρδισε και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν περίμενε να φανεί τόσο έντονα η απραξία αλλά και η αδυναμία της ομάδας να προετοιμαστεί και να προπονηθεί λόγω των συνεχών απουσιών από την αρχή της χρονιάς λόγω COVID-19.

Το φιλμ του αγώνα

Στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, ο ΑΟ Ξάνθη γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα, μετά το 0-3 από τη Βέροια ΝΠΣ. Η Ξανθιώτικη ομάδα μετά από 10 αγώνες παρέμεινε στους 22 βαθμούς στον σχετικό πίνακα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη σημειώνοντας τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση με τον Γιακουμάκη (30′), τον Μούργο (47′) και τον Πόζογλου (92′ πέναλτι).

Επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα μας την ερχόμενη Τετάρτη 26/1 (15:00) με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ματθαίος Βουρνέλης (Νατσιόπουλος – Αϊναλής) της ΕΠΣ Μακεδονίας ενώ 4ος ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης (ΕΠΣ Πιερίας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Izzo, Πολίμος, Τζανακάκης (57′ Δεληγιαννίδης), Μπάτζιος, Παπάζογλου, Δόρης (46′ Θυμιάνης), Gomez, Τσέλιος, Ginsari (57′ Κρητικός), Monrose (46′ Ali Baba), Ibraimi (69′ Διαμαντόπουλος).

ΒΕΡΟΙΑ ΝΠΣ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Μαραγκός, Σκόνδρας, Οικονόμου (70′ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Μούργος (78′ Ορφανίδης), Γιακουμάκης, Φοφανά (70′ Πόζογλου), Πασάς (89′ Καπνίδης).