Με γραπτή δήλωση, το πρωί του Σαββάτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ απάντα στο non paper της δημοτικής αρχής της Ξάνθης για το θέμα της κοινοβουλευτικής αναφοράς του γύρω από την υπόθεση της εκκαθάρισης της ΔΗΚΕΞ.

Αναλυτικά:

“Στο χτεσινό “non- paper” του Δήμου Ξάνθης υπό τον τίτλο “ΔΗΚΕΞ… βρε – κεκεξ”(!!!), που καταδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος το συγκεκριμένο ζήτημα, έγινε εκτενής συζήτηση για τον τρόπο που ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, με αφορμή μια αναφορά που κατέθεσα για την ΔΗ.Κ.Ε.Ξ. 

Καταρχάς να παραθέσω το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής:

 «1. Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν τo δικαίωμα να απευθύνουν στη Boυλή γραπτές αναφoρές, πoυ περιέχoυν αιτήματα ή παράπoνα. Oι αναφoρές παρoυσιάζoνται από Boυλευτή ή παραδίδoνται στoν Πρόεδρo. 

*5. O Yπoυργός στoν oπoίo διαβιβάζεται η αναφoρά oφείλει μέσα σε είκoσι πέντε ημέρες από την κατάθεσή της να απαντήσει στη Boυλή με ταυτόχρoνη κoινoποίηση στoυς Boυλευτές πoυ την είχαν υιoθετήσει και σ’ αυτόν πoυ την υπέβαλε. (…)» 

Με βάση το άρθρο αυτό και φυσικά τις αρμοδιότητες που μας δίνει το Σύνταγμα ως βουλευτές ελεύθερης εντολής, κάθε ένας από εμάς έχει την δυνατότητα να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο με όποιο μέσο και για όποιο θέμα κρίνει σκόπιμο.

Επομένως, πραγματικά με εντυπωσίασε η “έκρηξη” του Δημάρχου απέναντι σε μια αναφορά για το ζήτημα της εκκαθάρισης της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ. Γιατί αυτός ο πανικός; Εφόσον, η ΔΗ.Κ.Ε.Ξ., όπως αναφέρεται έχει ουσιαστικά εκκαθαριστεί, ποιος ο λόγος να εγκαλούμαι, επειδή άσκησα τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα; Κυρίως, όμως, ποιος ο λόγος να μην επαναποσταλούν τα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία; Κοστίζει κάτι η επαναπροώθηση των mails; 

Εν πάση περιπτώσει, να ζητήσω «συγνώμη» από τον κ. Δήμαρχο που δεν έλαβα την άδεια του για να καταθέσω την αναφορά. Ωστόσο, να του επισημάνω ότι θα φροντίσω να συνεχίσω να ασκώ με τον ίδιο τρόπο τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, όπως οφείλει κάθε Βουλευτής που σέβεται τους συμπολίτες του και υποστηρίζει το δημόσιο συμφέρον!

Εμείς υπογράφουμε με το όνομα μας.

Όλα στο φως.”