Από δύο πολύ αγαπητούς στο κοινό, βετεράνους, ξεκίνησε η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ξάνθης να τιμά μπροστά στους φιλάθλους της, ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ομάδα του ΑΟΞ. Η αρχή έγινε με δυο από τους πιο παλιούς και “πιστούς” παίκτες της, τον μεγάλο ηγέτη της τη δεκαετία του ’70 Κώστα Νεοχωρίτη και τον επί 15 χρόνια αριστερό της μπακ, Κώστα Γκοτζαμάνη.

Πριν την έναρξη του ματς τους δόθηκαν αναμνηστικές φανέλες και τιμητικές πλακέτες για την πολυετή προσφορά τους ενώ οι δύο βετεράνοι με τις οικογένειές τους φιλοξενήθηκαν στα επίσημα του γηπέδου των Πηγαδίων.

Ο Κώστας Γκοτζαμάνης γεννήθηκε το 1953 στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κεσσάνη και συνέχισε στον Ορφέα πριν γίνει μέλος της οικογένειας του ΑΟΞ επί 15 συνεχόμενα χρόνια, από το ντεμπούτο το 1969 μέχρι το 1984. Αριστερό μπακ με συχνές προωθήσεις και έφεση στο σκοράρισμα, όπως μαρτυρούν τα συνολικά 28 του γκολ και ο τίτλος του πρώτου σκόρερ της ομάδας το 1976, ο Γκοτζιαμάνης αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της μακράς πορείας της Ξάνθης στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

Ο Κώστας Νεοχωρίτης γεννήθηκε το 1946 στην Ξάνθη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ασπίδα και στην συνέχεια αποτέλεσε βασικό στέλεχος του ΑΟΞ, από τη ίδρυση του συλλόγου το 1967 και για δέκα συνεχόμενα χρόνια. Αγωνίστηκε στις θέσεις του δεξιού ακραίου επιθετικού και του δεξιού μέσου. Με 330 επίσημες εμφανίσεις, υπήρξε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του συλλόγου, μέχρι να τον ξεπεράσει ο σημερινός προπονητής της ομάδας μας, ο Νίκος Κεχαγιάς. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στη Β’ Ομάδα του ΑΟΞ.

Αναλυτικό φωτο-ρεπορτάζ από το sportsaddict.gr