Ο Δήμος Ξάνθης σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι οι δημότες ε χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/28-12-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 6302/Β/29.12.2021), η οποία προβλέπει την παράταση του μέτρου.

Κριτήρια υπαγωγής:

  • Το μέτρο αφορά στους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος έως 31.12.2021 που να έχουν ήδη αποσυνδεθεί ή θα αποσυνδεθούν από το δίκτυο μέχρι 15.02.2022
  • Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου και να μην έχει πραγματοποιηθεί επανασύνδεση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας
  • Ο Λογαριασμός της ΔΕΗ να εκδίδεται στο όνομα του ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή του ακινήτου είτε στης/στου συζύγου αυτού 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:

  1. Αίτηση η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986.
  2. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
  3. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
  4. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
  5. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.
  6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου).
  7. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.
  8. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού
  9. Αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας Ξάνθης , Γ. Σταύρου 17 τηλέφωνο επικοινωνίας 2541068813 κα Κυριακιδέλη Χαρά.