Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε το πρωί της Τρίτης την Καπναποθήκη που βρίσκεται πίσω από τo κτίριο “Π” και κοντά στο ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Οι πυκνοί καπνοί που σκέπασαν την πόλη προκάλεσαν σοκ στους Ξανθιώτες και ήταν ορατοί από χιλιόμετρα μακριά ενώ η Καπναποθήκη στην οδό Αναξάρχου, μια από τις πιο μεγάλες,  καταστράφηκε ολοσχερώς από τα πρώτα λεπτά. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια, όπως και όλο το τετράγωνο ιδιοκτησίας της οικογένειας Πετρίδη, που ήταν εγκαταλειμμένο για αρκετές δεκαετίες και είχε ανεγερθεί το 1924-5 από την Glenn Tobacco Company.

Η Πυροσβεστική επενέβη τόσο από την οδό Αναξάρχου όσο και από την οδό Λευκίππου προκειμένου να ανακόψει την μεγάλη φωτιά με 9 οχήματα ενώ απομάκρυνε όσους ήταν σε κοντινά καταστήματα και επιχειρήσεις. Με τη συνεργασία της Τροχαίας που διέκοψε την κυκλοφορία άμεσα σε όλους τους γύρω δρόμους, η φωτιά περιορίστηκε στο συγκεκριμένο κτίριο που έχει σχήματα “Γ” ενώ απειλήθηκαν γειτονικές οικοδομές.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα στο συγκρότημα πολυκατοικιών που βρίσκεται δίπλα ενώ καταστράφηκαν οι περισσότερες τέντες των διαμερισμάτων. Παράλληλα στάχτες έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων γύρω από την Καπναποθήκη.

Η περιοχή των Καπναποθηκών συνεχίζει και αποψιλώνεται από τα ιστορικά κτίρια καθώς πριν από 20 χρόνια καταστράφηκε άλλη μια επί της οδού Καπνεργατών ενώ αρκετές δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.


Βίντεο και φωτογραφίες: Γιώργος Σαμαρτζής