Με μια συνέντευξη τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπεριφέρειας ο Κ. Κουρτίδης συστήθηκε στα ΜΜΕ της Ξάνθης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

Ακούστε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης:

Ο Κώστας Κουρτίδης ανακοίνωσε τους άξονες και τις προτεραιότητες που θέτει, με το ξεκίνημα της πορείας του. “Ο σεβασμός στον πολίτη, η καθημερινότητα, η ισονομία, η κοινωνική συνοχή, οι κοινωνικές δομές, οι συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα και η έναρξη δράσεων και παρεμβάσεων ώστε να δοθεί η προοπτική της εκκίνησης στον τόπο, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε”,  μπήκαν σε πρώτο πλάνο, σε αυτή την πρώτη επαφή με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και κατ΄ επέκταση με όλη την κοινωνία.

“Συγκλονιστικούς ανθρώπους γνωρίζω στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης”, σημειώνει ο Κώστας Κουρτίδης, τονίζοντας “την επάρκεια της γνώσης των υπηρεσιακών παραγόντων και τη στόχευσή του να βοηθήσει τις υπηρεσίες, με περισσότερα μέσα και υποδομές, ώστε το έργο τους να είναι άμεσο και αποτελεσματικό.”

“Αναδασμοί, καταγραφή κτιρίων και ανάλογη αξιοποίηση, ιστορικές καπναποθήκες, συνεργασίες με συλλογικότητες που αποτελούν τον πλούτο της περιοχής, πύκνωση των δράσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», Εναλλακτικός Τουρισμός, γαστρονομία του τόπου, επισκόπηση και επικαιροποίηση μελετών και  ταυτόχρονα διαβούλευση με την κοινωνία για την προτεραιοποίηση των δράσεων, ανοιχτές πόρτες και άμεση επικοινωνία με τους πολίτες” ήταν κάποιες από τις εξαγγελίες του νέου Αντιπεριφερειάρχη.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ακολούθησε  κοπή της Βασιλόπιτας από τον  Μητροπολίτη  Ξάνθης, με την παρουσία όλων των Δημάρχων και φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Το “φλουρί” της Βασιλόπιτας ανακάλυψε στο δικό του κομμάτι ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν.

Περισσότερα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης