Ένα ακόμη ιστορικό κτίριο της Παλιάς Πόλης, πρόκειται να αναπαλαιωθεί και να μετατραπεί σε Boutique Hotel το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη και εντυπωσιακή δουλειά στο 1905 της οικογένειας Αδέμ, ο Πέτρος Κονταρίδης, το αρχιτεκτονικό γραφείο του οποίου είχε την ευθύνη του έργου, έκανε γνωστό από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι ένα ακόμη κτίριο θα αναβιώσει την κοσμοπολίτικη εποχή της ακμής της Ξάνθης στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Στην ανάρτησή του ο γνωστός αρχιτέκτονας αναφέρει:

“Νέο “Boutique Hotel” σε κτίριο “Μνημείο Τέχνης” στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.
Αρχιτέκτων: Τίνα Κονταρίδου – Συντηρητής Εργων Τέχνης:  Ι. βΣπανός
Η αποκατάσταση και η επανάχρηση των διατηρητέων κτιρίων συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και δημιουργεί την ιδανική σύνδεση με το παρελθόν και τις αξίες του “Ο αγώνας του ωραίου” μια προτροπή του φίλου Θ.Μουσόπουλου συνεχίζεται….”

Τα σχέδια που δημοσιεύει ο Πέτρος Κονταρίδης προδίδουν ίσως και το κτίριο, που αποτελεί μια πολύ χαρακτηριστική και μοναδική περίπτωση της παλιάς πόλης, που δεν παραπέμπει σε αρχοντικό αλλά σε αστική τριώροφη κατοικία διαμερισμάτων που συναντάται στη Δυτική Ευρώπη στις αρχές του 20ου αιώνα. Παράλληλα, η ψηφιακή αποτύπωση τυπικού δωματίου και οι λεπτομέρειες της αποκατάστασης των μοτίβων στις τοιχογραφίες, δείχνουν μια ακόμη φιλόδοξη και προσεγμένη αποκατάσταση κτιρίου στην Παλιά Ξάνθη.