Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι υποθέσεις διαδικτυακής απάτης σε βάρος πολιτών της περιοχής. Άλλη μια ξανθιώτισσα έπεσε θύμα των επιτήδειων που στέλνουν μήνυμα προσποιούμενοι τις τράπεζες και ζητούν από πολίτες να μεταβούν σε συγκεκριμένη διεύθυνση και να πλητρολογήσουν τον κωδικό τους, με αποτέλεσμα να τους τον υποκλεπτουν. Τις τελευταίες μέρες, τα μηνύματα SMS πέφτουν “βροχή” στην περιοχή και παρά το μεγάλο θόρυβο αλλά και τις προειδοποιήσεις εταιριών κινητής τηλεφωνίας για “spam” , κάποιοι πέφτουν στην παγίδα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 12-1-2022, εξαπάτησαν ημεδαπή στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, η παθούσα έλαβε μήνυμα, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), προτρέποντάς την να τον ακολουθήσει προκειμένου «να μην καταργηθούν κάποιες λειτουργείες της τραπεζικής της εφαρμογής». Η παθούσα
μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, όπου πληκτρολόγησε τους προσωπικούς της κωδικούς, χρησιμοποιώντας παράλληλα κωδικούς σε ηλεκτρονική εφαρμογή του κινητού της τηλεφώνου, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 2.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.