Σε κοινή εκδήλωση επιβράβευσης της συμμετοχής και των διακρίσεων που έφεραν στη χώρα και στην Ξάνθη, φοιτητές της Νομικής Σχολής Του Δ.Π.Θ.,  προχώρησαν η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης.

Ο κ. Κώστας Κουρτίδης και η κα. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου υποδέχτηκαν τη , Διονυσία Βανικιώτη, τον  Ευάγγελο-Ιωάννη Αράπη  και τον  Μιχάλη Μόσχο, στελέχωσαν την ομάδα της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. στον Διεθνή Διαγωνισμό «Εικονικής Δίκης» που  διοργανώθηκε   στη  Χάγη  στο  Διεθνές  Δικαστήριο  του  ΟΗΕ, καταλαμβάνοντας την 1η θέση, ανάμεσα σε 32 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και λαμβάνοντας την τιμή του βραβείου Max Huber.

Οι φοιτητές της Νομικής είχαν τη συγκλονιστική ευκαιρία να αγορεύσουν ενώπιον επιφανών δικαστών των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων και διεθνολόγων μεταξύ άλλων της Liesbeth Lijnzaad, του Philippe Sands και του Alain Pellet.

Κώστας Κουρτίδης

Με αυτή τη μικρή εκδήλωση, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης απευθυνόμενος προς τους φοιτητές, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα της συνεργασίας, τόσο με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, όσο και με την επιστημονική κοινότητα του Πανεπιστημίου μας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επιβραβεύουμε αυτούς που αγωνίζονται, αυτούς που πολεμούν με όλες τους τις δυνάμεις, αυτούς που αξιοποιούν τον χρόνο τους δημιουργικά, αυτούς που δίνουν το μήνυμα της ελπίδας για το μέλλον, αυτούς που εξύψωσαν τη χώρα, την περιοχή μας, το ίδιο το Δημοκρίτειο, σημείωσε ο Κ. Κουρτίδης και εξήγγειλε προγραμματική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της Αντιπεριφέρειας και του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, σε σύντομο διάστημα.

 Δέσποινα Χατζηφωτιάδου

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κα. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου ευχαρίστησε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για τη  συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι οι φοιτητές της Νομικής του ΔΠΘ ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη και έδειξαν το δρόμο της δημιουργικής γνώσης, κάνοντας πράξη μέσα στη διαγωνιστική διαδικασία ότι όταν τολμάς και αγωνίζεσαι έχεις τη δυνατότητα να λάβεις εμπειρίες και να απολαύσεις ένα θετικό αποτέλεσμα.

«Θερμά συγχαρητήρια στους μελλοντικούς συναδέλφους, εύχομαι   πάντα τέτοιες επιτυχίες,  μας κάνετε περήφανους σαν νομικούς και σαν πολίτες αυτής της χώρας», κατέληξε η  κ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου.

Μιχάλης Μόσχος

Ο φοιτητής της  Νομικής του Δ.Π.Θ. κ. Μιχάλης Μόσχος εκπροσωπώντας στην εκδήλωση την ομάδα, αναφέρθηκε στην προετοιμασία που προηγήθηκε και στους προπονητές τους για το διαγωνισμό (Άγγελο Μόσχο- Παϊπέτη, Χρύσα Κολόκα, Δέσποινα Χατζοπούλου),

ενώ σημείωσε ότι ο έπαινος, η επιβράβευση της προσπάθειας αποτελεί κίνητρο για τη νέα γενιά που εξελίσσεται, που προσπαθεί, που κοπιάζει, ώστε συνεχώς να υπάρχουν και καλύτερα αποτελέσματα.

 

Η ομάδα:

Διονυσία Βανικιώτη

Ευάγγελος-Ιωάννης Αράπη

Μιχάλης Μόσχος

 

Οι Προπονητές:

Άγγελος Μόσχος- Παϊπέτης

Χρύσα Κολόκα

Δέσποινα Χατζοπούλου