Οριστικοποιήθηκε από κυβερνητικές πηγές και εφαρμόζεται πλέον επισήμως, η επαναφορά του Κέντρου Υγείας Αβδήρων στην κανονική του λειτουργία μετά τη συρρίκνωση του ωραρίου, που είχε αποφασιστεί και τη διάθεση των γιατρών του στο Νοσοκομείο Ξάνθης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σχολιάζει επικριτικά:

Μετά τις επίμονες προσπάθειες των πολιτών, του Δήμου Αβδήρων και όλων των τοπικών φορέων, το Κέντρο Υγείας Αβδήρων από την αρχή του χρόνου επανήλθε στην κανονική του λειτουργία. Δυο μήνες μετά την απόφαση για τροποποίηση του ωραρίου του Κέντρου Υγείας στην οποία αντέδρασε ολόκληρη η τοπική κοινωνία και δημιούργησε ανασφάλεια στους πολίτες, οι αγώνες μας απέδωσαν καρπούς. 

Τα Κέντρα Υγείας αποτελούν βασικό πυλώνα για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενώ εξυπηρετούν τις ανάγκες και των μακροχρόνια νοσούντων. Η αψυχολόγητη απόφαση της 4ης ΥΠΕ να τροποποιήσει την λειτουργία τους αφήνοντας ουσιαστικά τους πολίτες του Δήμου Αβδήρων χωρίς επαρκή πρωτοβάθμια υγεία, ευτυχώς δεν διήρκεσε πολύ. 

Παρότι θα περίμενε κανείς ότι η αναστολή λειτουργίας θα διαρκούσε περισσότερο, ιδίως τώρα με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον, ίσως η Κυβέρνηση αντιλήφθηκε την βαρύνουσα σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών και την άμεση αντιμετώπιση ελαφρών περιστατικών Covid. Η κίνηση αυτή, βεβαίως, αναμένεται να αποσυμφορήσει και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Ας ευχηθούμε το επόμενο βήμα να είναι και η επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, διότι απ’ ό,τι φαίνεται μόνο οι ευχές, ίσως, μας σώσουν από την ανικανότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας! 

Το βέβαιο είναι ότι για ακόμα μια φορά ο αγώνας που έδωσαν οι πολίτες της Ξάνθης για το Κέντρο Υγείας Αβδήρων οδήγησε στην επαναλειτουργία του. Μόνο με τους κοινωνικούς αγώνες, διεκδικήσεις και αλληλεγγύη μπορούμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να αντιμετωπίσουμε την νέα πρόκληση της πανδημίας, την στιγμή που η Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι έχει αποτύχει στην διαχείρισή της.