Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και το κύμα ακρίβειας.

Αναλυτικά:

Με τρομακτικό πλέον αριθμό κρουσμάτων και ενώ ο δείκτης θετικότητας έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τις φωνές που συνεχώς πληθαίνουν, εμμένοντας στην απόφασή της, για άνοιγμα των σχολείων στις 10 του Γενάρη.

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι «είναι παρατραβηγμένο να δώσουμε κάποια μορφής ανάφλεξη αυτή τη στιγμή». Την ίδια ώρα νοσοκομεία αποδυναμώνονται από προσωπικό λόγω κρουσμάτων, (βλ. Ευαγγελισμός) και   ετοιμάζονται σχέδια και για την αντιμετώπιση αποψίλωσης του δημόσιου τομέα. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει με τα «μάτια ερμητικά κλειστά» αρνούμενη να δει την πραγματικότητα και με τον γνωστό τηλεπωλητή νανογιλέκων, να σφυρίζει τη λήξη της Πανδημίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εδώ και καιρό κρούει την καμπάνα, και όχι πλέον το καμπανάκι του κινδύνου, ζητώντας τη λήψη μέτρων που θα ανακόψουν το φονικό κύμα, που χτυπά με σφοδρότητα τη χώρα.

Υγεία: Τι πρέπει να γίνει

  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.
  • Άμεση διάθεση 200 επιπλέον κλινών ΜΕΘ.
  • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.
  • Διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 
  • Διακοπή της λειτουργίας ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να “σπάσει” η αλυσίδα της μεταδοτικότητας

Οι λύσεις είναι γνωστές αλλά έχουμε δυστυχώς έναν πρωθυπουργό τυφλό στην αλήθεια, κουφό στο δράμα, και βουβό σε κάθε ιδέα διαλόγου. Στερείται του πιο σημαντικού πλεονεκτήματος, της αξιοπιστίας. Δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι συνολικά στο κοινωνικό σύστημα. 

Ένας πρωθυπουργός που είναι ο πρώτος που σπάει τα μέτρα, που νομοθετεί  κάνοντας συνεχόμενα τριήμερα διακοπών, ενώ παίρνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους και τα δίνει στα φιλικά του ΜΜΕ, νομίζοντας ότι είναι ο τρόπος που θα «σωθεί».

Ακρίβεια: Τι πρέπει να γίνει

Ζούμε όμως, και σε μια πρωτοφανή συνθήκη, όπου τα περισσότερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βιώνουν το σύνδρομο της 3ης εβδομάδας. Την 3η βδομάδα του μήνα τελειώνουν τα χρήματα, ενώ ο μήνας και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η τρελή κούρσα ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και το κουτσούρεμα των συντάξεων χηρείας, με την έλευση του 2022. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπισθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, η διεύρυνση της νέας γενιάς νεόπτωχων που δημιούργησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προτείνουμε:

  • Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
  • Τη διαγραφή μέρους των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για όλους τους οφειλέτες και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.
  • Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Την λήψη μέτρων αντιμετώπισης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που συνεχίζει την ανοδική τροχιά εγκλωβίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • Την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών, με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο.
  • Απόσυρση της κατάπτυστης εγκυκλίου Χατζηδάκη που αποτελεί  τη μεγαλύτερη μείωση συντάξεων που έχει συντελεστεί από την εποχή της κατάργησης των «δώρων» των συνταξιούχων, το 2013.

Η  καθημερινότητά μας, όπως την ξέραμε, καταρρέει και η κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του μακρόθεν, για να μη…λερωθεί από τη σκόνη που σηκώνεται.  Η μόνη λύση προκειμένου να προσγειωθεί στην πραγματικότητα είναι η δράση ΤΩΡΑ. Γιατί η κοινωνία πρέπει να παραμείνει ζωντανή.