Αγνώριστος ο ΑΟΞ, ηττήθηκε με 4-0 στο Αλκαζάρ χάνοντας τόσο το αήττητο όσο και το μηδενικό παθητικό που είχε επί ημερών Νίκου Κεχαγιά στην ομάδα. Η ήττα προκάλεσε αίσθηση, τόσο για το σκορ όσο και την εμφάνιση της Ξάνθης που υπέστη μεγάλη σε έκταση ήττα στο ντεμπούτο το Παναγιώτη Γκουτσίδη στην ομάδα της Λάρισας.

Παρά την ήττα η ομάδα του ΑΟΞ κλείνει τη χρονιά, μόνη στην κορυφή της Βαθμολογίας χωρίς συγκάτοικο αφού η Βέροια την ίδια ώρα έχανε από τον Ηρακλή με 1-0 ενώ όμως οι διώκτες των πρωτοπόρων έχουν πλησιάσει μετά την 10η αγωνιστική. Πάντως, με νίκη την επόμενη αγωνιστική εντός έδρας με τον Απόλλωνα Λάρισας, ο ΑΟΞ θα εκμεταλλευτεί το ρεπό της Βέροιας και θα αυξήσει τη διαφορά του στους 4 βαθμούς.

Σε ό,τι αφορά στο ματς του Αλκαζάρ, οι γηπεδούχοι ήταν αισθητά καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της ματς ενώ η Ξάνθη που πλήρωσε τις απουσίες της με σοβαρά αμυντικά κενά, απείλησε μόνο μετά το 1-0 χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία αλλά μετά δεν κατάφερε να αντιδράσει πεισιτκά.

Ο Νίκος Κεχαγιάς σημείωσε μετά το ματς ότι ο ΑΟΞ δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και είχε μείνει στις διακοπές των Χριστουγέννων. “Αναλαμβάνω την ευθύνη, ήταν μια καλή σφαλιάρα, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη και οι δυνατότητες της ομάδας πολύ υψηλές” είπε μεταξύ άλλων τεχνικός της Ξάνθης. Όπως είπε, “μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα χρειάζεται συγκέντρωση γιατί τις ομάδες που πρωταγωνιστούν τις δυναμώνουν τέτοια αποτέλεσματα και ίσως βγει κάτι θετικό”, είπε και έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΕΛ.

Επόμενη αναμέτρηση είναι αυτή με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 5/1.

To φιλμ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι με τον Όγκμποε να σκοράρει τρεις φορές (26′, 51′, 64′) και τον Τσουμάνη στο 88′  διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φώτης Πολυχρόνης (Βρούζος – Μηνούδης), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Γιώργος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας).

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ Ομάρ, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Παπαγεωργίου Θ., Κολομπίνο (86′ Μαυριάς), Γιάκος (79′ Παπαγεωργίου Κ.), Νικολιάς (69′ Γλυνός), Όγκμποε (86′ Τσουμάνης), Ακούνια (86′ Νίνο).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Ίτσο, Παπάζογλου, Φαζός, Τζανακάκης (56′ Δεληγιαννίδης), Πολίμος, Θυμιάνης (56′ Δόρης), Gomez, Πλατέλλας (46′ Κρητικός), Γκινσάρι (56′ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος, Ιμπραΐμι (79′ Δημητριάδης Τ.)