Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ, με 9.284 νέες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώθηκαν 66 θάνατοι από κορωνοϊό, ενώ 629 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στην ΑΜΘ τα κρούσματα ανέβηκαν σε 266 αλλά η Ξάνθη παραμένει “χαμηλά” με 27 νέα κρούσματα.

ΔΡΑΜΑΣ 42
ΕΒΡΟΥ 78
ΘΑΣΟΥ 7
ΚΑΒΑΛΑΣ 56
ΞΑΝΘΗΣ 27
ΡΟΔΟΠΗΣ 56

Τα νέα μέτρα:

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά και την ολ0κλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και τις σχετικές εισηγήσεις.

 

Όπως είπε ο υπουργός, τα μέτρα θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 έως 16 Ιανουαρίου 2022 – με δυνατότητα χρονικής επέκτασης.

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε συγκεκριμένα:

► Μάσκες: Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (ΚΝ95 – FFP2) ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, μέσα μεταφοράς, προσωπικό εστίασης.

► Εστίαση – Ψυχαγωγία:

Ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση έως 12 τα μεσάνυχτα.

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες.

Έως έξι άτομα στα τραπέζια.

Αν υπάρξει παραβίαση μέτρων, θα σταματήσει η μουσική.

► Γήπεδα: Μείωση πληρότητας στα γήπεδα στο 10% με πλαφόν 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

► Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων: H επίσκεψη σε γηροκομεία και δομές υγείας θα γίνεται μόνο με αρνητικό pcr. Επίσης αυστηροποιείται το επισκεπτήριο σε νοσοκομεία και αποκλείονται οι ιατρικοί επισκέπτες.

► Εργασιακοί χώροι: Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί ανάλογα με τις δυνατότητες ανά υπηρεσία