Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης η πρώτη εκδήλωση του eMT cluster στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο «Ο Αναπτυξιακός Χαρακτήρας του eMT cluster»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2021, στη συνεδριακή αίθουσα του Ramada Plaza Thraki, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού στα πλαίσια προοπτικών  οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που δημιουργούνται από την καινοτομία, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την παραγωγική συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν διακεκριμένοι καθηγητές και στελέχη των επιχειρήσεων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, επισφραγίζοντας την έμπρακτη στήριξη του επιμελητηρίου, προς τη συνεργασία και την ανάπτυξη της Περιφέρειας, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το eMT cluster.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν αφορούν:

  • Εστιασμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση καινοτόμων εγχειρημάτων. Η περίπτωση του «Light Hub» από το Επιμελητήριο Έβρου.
  • Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην περιφερειακή βιομηχανική ανάπτυξη. Η συμβολή του πανεπιστημίου.
  • Η εξέλιξη της επιχειρηματικότητας, η αναζήτηση της ανάπτυξης μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και την συνεργασία με όλη την περιφέρεια ΑΜΘ. Οι στόχοι της ena ως Φορέας Αρωγός.
  • Η δημιουργία ενός cluster. Η εμπειρία από το σημαντικότερο cluster στην Ελλάδα, το Corallia.org
  • Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και οι Ψηφιακές Τεχνολογίες
  • Οι στόχοι καινοτομίας και τεχνολογικών αναπτύξεων, η σύνθεση του eMT cluster και η πρόσκληση νέων μελών.

Το eMT cluster συνθέτουν επιχειρήσεις πληροφορικής και Ακαδημαϊκοί Οργανισμοί της Ελλάδας και έχει ως αντικείμενο την ταχεία εφαρμογή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (fast digital on boarding) σε επιχειρήσεις και οργανισμούς κάθε μεγέθους. 

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ως Φορέας Αρωγός του eMT cluster, θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είτε με φυσική, είτε με ψηφιακή παρουσία. Θα είναι χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε στην επόμενη εκδήλωση του eMT cluster.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο:  

Φωτογραφικό υλικό