“Σεισμός: Ο χορός της Γης – Ενημέρωση και προετοιμασία στο σχολείο” είναι το νέο βιβλίο του γνωστού συμπολίτη, πυροσβέστη, ενεργού πολίτη αλλά και συγγραφέα Τάσου Κωνσταντινίδη.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, σε μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα,  Η έκδοση του έγινε από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και υπό την αιγίδα της έχει μοιραστεί δωρεάν τις τελευταίες δύο μέρες σε όλα τα σχολεία του νομού μας.

Ο ίδιος ο Τάσος Κωνσταντινίδης, αναφέρει:

“Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή ο προλογισμός του βιβλίου από τον αγαπητό Δημήτρη Ζώτο, Διευθυντή της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, τον οποίο ευχαριστώ εγκάρδια και υπόσχομαι να το παρουσιάσουμε, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, στηνβΚωνσταντινούπολη.

Ένα βιβλίο που δημιουργήθηκε με αγάπη για ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Μιλάει για την επίσκεψη του σεισμού που πάντα είναι αγενής και απρόσκλητος και δίνει κατευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος ενός σεισμού. Μέσα από τα μάτια των ηρώων των παραμυθιών (Κοκκινοσκουπίτσα, Νικολύκος, Μάικ Χελωνονιτζάκης, Λάκης Λαγουδάκης) τονίζεται η αναγκαιότητα της επένδυσης στην πρόληψη, την προετοιμασία και την ενημέρωση. Οικοδομήθηκε στις επίσημες οδηγίες του ΟΑΣΠ που είναι ο επίσημος και αρμόδιος φορέας για τον σεισμό στην Ελλάδα.

Το εξώφυλλο έχει ζωγραφίσει ο βενιαμίν της οικογένειας Παναγιώτης συνεχίζοντας την παράδοση των δύο πρώτων βιβλίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ευφραιμίδη Νίκο που αφουγκράστηκε την ανησυχία μου και αγκάλιασε με θέρμη όλη αυτή την προσπάθεια για την ύπαρξη ενός απλού, κατανοητού βιβλίου που απαντά στις απορίες των μαθητών για τον σεισμό μέσα στην καθημερινότητα του σχολείου, τον Θανάση Μουσόπουλο για την φιλολογική επιμέλεια και τον προλογισμό, τον Γιώργο Ξανθόπουλο για τις εκπαιδευτικές συμβουλες και τον Ανδρέα Τσικρικώνη που αφιλοκερδώς εικονογράφησε το βιβλίο.”