Με επιστολή του προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ με αντικείμενο τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές της Καβάλας  η διμοιρία που από την Ξάνθη που κλήθηκε για να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις στην επιχείρηση που έγινε για την ανακατάληψη των Πετρελαίων Καβάλας, οι συνδικαλιστές της Α.Δ. Ξάνθης εκφράζει τη διαμαρτυρία της.

Αναλυτικά:

κ. Αρχηγέ,

Χθες 21-12-2021, για αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Καβάλα, ζητήθηκε από την οικεία αστυνομική Διεύθυνση η ενίσχυση της, καθώς ανέμενε επεισόδια στα εργοστάσια πετρελαίου μετά από κατάληψη του χώρου από εργαζομένους. Η Διμοιρία Υποστήριξης και η ΟΠΚΕ της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης ξεκίνησαν από την έδρα τους την 05:00 για να αναλάβει καθήκοντα στην Καβάλα την 06:00, όπως είχε οριστεί και να λήξουν την βάρδια τους την 14:00, με άμεση επιστροφή τους στην έδρα. 

Οι συνάδελφοί όμως της διμοιρίας, για λόγους που μόνο η τοπική διοίκηση γνωρίζει, διατάχθηκαν να παραμείνουν στο σημείο πέραν του προβλεπομένου ωραρίου εργασίας. Οι ώρες περνούσαν με τους συναδέλφους μας να ταλαιπωρούνται, άνευ λόγου και αιτίας, καθώς δεν υπήρχαν επεισόδια σε εξέλιξη και οι καταληψίες είχαν ήδη συλληφθεί. Να προσθέσουμε επιπλέον ότι ενώ είχαν σταλεί ενισχύσεις και από άλλους νομούς μέσα στην ημέρα, ωστόσο η τοπική διοίκηση δεν αποδέσμευσε καμιά από τις Διμοιρίες που επιχειρούσαν από το πρωί. 

Εν τέλει και έπειτα από αρκετή ταλαιπωρία και καταπόνηση των αστυνομικών δυνάμεων, μετά από 18 ολόκληρες ώρες δόθηκε η αποδέσμευση, με την μέριμνα της τοπικής διοίκησης να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, δίνοντας στους συναδέλφους μόνο ένα σάντουιτς, ένα μήλο και ένα νερό. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε και το γεγονός ότι παρόλο που γνώριζαν ότι υπήρχαν εντός των εγκαταστάσεων επικίνδυνα για την υγεία στοιχεία, πλην όμως η διοίκηση δεν προέβηκε σε κάποια ενέργεια όπως να χορηγηθεί ειδικός εξοπλισμός ή να απομακρυνθούν οι συνάδελφοι. Μάλιστα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου προκειμένου να ματαιώσουν την αστυνομική επιχείρηση προέβησαν σε σκοπούμενη διαρροή υδροθείου, το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή και δημόσια υγεία, εκθέτοντας την ζωή των συναδέλφων μας σε άμεσο κίνδυνο, με την Ένωση μας να επιφυλάσσεται για κάθε  νόμιμο δικαίωμα της να προασπίσει τα μέλη της. 

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φορά όλοι μας..

Κατασπατάληση δυνάμεων, ταλαιπωρία συναδέλφων, ενδεχόμενος κίνδυνος της υγείας τους από την καταφανέστατη αδυναμία της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Μια εξόφθαλμη αδιαφορία για τις ζωές τόσων συναδέλφων που ακόμη και αυτές τις γιορτινές μέρες δεν μπορούν να σχεδιάσουν τίποτα με τις οικογένειες τους. 

Ζητούμε από την ηγεσία του σώματος να αναζητήσει ευθύνες καθώς και τους υπεύθυνους για τις χθεσινές απάνθρωπες συνθήκες που βίωσαν οι συνάδελφοι μας εξαιτίας των παραλείψεων της τοπικής διοίκησης.