Mε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, επιλέγει να απαντήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης, μετά την κόντρα που έχει ανοίξει με τον Γραμματέα του κόμματος στην Ξάνθη για την ανάρτησή του, στην οποία έκανε λόγο για κλείσιμο της κλινικής covid του Νοσοκομείου.

Ο Γ. Γεωργίου με δήλωσή του που έχει τίτλο “Τα απόνερα της πανδημίας” διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, υπεραμύνεται των προσπαθειών που καταβάλλονται ενώ  κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε στηρίξει το σχέδιο “Κατ’ οίκον νοσηλεία”, που αν λειτουργούσε σήμερα, όπως υποστηρίζει, η εικόνα της πανδημίας στο Νομό θα ήταν διαφορετική.

Αναλυτικά η δήλωση Γεωργίου:

Από την αρχή της πανδημίας, η ΕΙΝΟΚΥΞ είχε επισημάνει σε όλους τους τόνους, ότι το Νοσοκομείο μπαίνει σε μια άνιση μάχη σοβαρά υποστελεχωμένο και μόνο χάρις στην ατομική υπέρβαση των γιατρών και των νοσηλευτών του θα μπορέσει, στοιχειωδώς, να αντεπεξέλθει.

Βρισκόμαστε εδώ και δύο χρόνια σε ένα διαρκή πόλεμο και τώρα, την ώρα της μάχης, οι καταγγελίες είναι ανώφελες και οι φιλολογίες περιττεύουν. Το Σύστημα έχει καταρρεύσει, η εξουσία παλινωδεί. Πολεμάμε με ό,τι δυνατότητες έχουμε, με τις διαταγές και τα όπλα που μας έδωσαν. Ναι, έπρεπε να λειτουργεί ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας. Έπρεπε να έχουμε κι άλλους παθολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους. Είναι απαράδεκτη πρακτική η νοσηλεία  διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ και άκρως επικίνδυνη η διακομιδή βαρέως
πασχόντων ασθενών σε μηχανικό αερισμό από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Οι
ελλείψεις και η κρατική αδυναμία είναι κοινός τόπος σε όλη τη χώρα και δεν πλήττουν μόνο το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ο ιός σκοτώνει αδιάκριτα, γνωστούς και αγνώστους, επώνυμους και ανώνυμους. Κανένας από όλους αυτούς που τώρα ύψωσαν φωνή για να μας ψέξουν επειδή χάθηκαν κάποιοι επώνυμοι, κανένας, δεν μπορεί να συναισθανθεί την θλίψη, την απογοήτευση τον θυμό των ανθρώπων που παλεύουν για τις μάχες που χάνουν. Κάθε θάνατος είναι ψυχικό τραύμα γι αυτόν που τον βιώνει στην βάρδια του και τον στοιχειώνει.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ήρθε και ο ΣΥΡΙΖΑ να υψώσει την φωνή της αγανάκτησης του. ‘’Κλείνουν την μονάδα covid στο Νοσοκομείο’’, οδύρεται, ‘’ούτε τώρα θα κάνουμε κάτι;’’ Όταν έπρεπε να κάνετε κάτι σαν κυβέρνηση δεν το κάνατε, κύριοι. Μοιραίοι και άβουλοι… Όταν σύσσωμο το Νοσοκομείο, γιατροί και νοσηλευτές συστρατεύθηκαν και οργάνωσαν με κάθε λεπτομέρεια την Κατ ́Οικον Νοσηλεία, ΕΣΕΙΣ τορπιλίσατε την προσπάθεια. Θα ήταν διαφορετική η εικόνα της πανδημίας σε επίπεδο Νομού εάν λειτουργούσε η Κατ Οίκον Νοσηλεία.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου, θα συνεχίσουμε με ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε, να δίνουμε τον αγώνα μας, στις Κλινικές μας, στα Χειρουργεία, στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο Εμβολιαστικό Κέντρο, στην Κλινική covid.Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο στα χέρια μας ενάντια στην πανδημία. Κάνουμε έκκληση σε όλους ναεμβολιαστούν και να τηρούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας.

Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία. Ο ιός είναι εδώ και θα είναι εδώ για πολύ καιρό. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ιός δεν είναι απλή γρίπη. Και η ΜΕΘ δεν αφορά κάποιους άλλους.