Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει γύρω από την κατάσταση του Νοσοκομείου Ξάνθης σε σχέση με την ικανότητα αντιμετώπισης των περιστατικών COVID.

Μετά τις εκκλήσεις της περασμένης εβδομάδας και την κριτική για το γεγονός ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου παραμένει κλειστή, το Σαββατοκύριακο διακινήθηκε μια φημολογία περί διακοπής λειτουργίας και της μονάδας COVID-19.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα διέψευσε το δημοσίευμα και κατηγόρησε τους υπαίτιους για διασπορά ψευδών ειδήσεων, προσθέτοντας ότι η κατάσταση με την κλινκή έχει αποκλιμακωθεί και οι νοσηλευόμενοι δεν εξαντλούν τη δυναμικότητα της κλινικής, η οποία παραμένει σε ετοιμότητα.

Φανουράκης εναντίον Χατζηθεοδώρου

Στο θέμα επανήλθε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, ο οποίος κατηγόρησε ως εκ των υπαιτίων της φημολογίας τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Χατζηθεοδώρου και αναπαρήγαγε τη σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ασκώντας πολύ σκληρή κριτική:

“Καλύτερα να μασάς…

Έκλεισε, λέει, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Γιώργος Χατζηθεοδώρου η κλινική covid στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.
Ουδέν αναληθέστερον!!!
Άμα η πληροφόρηση δεν είναι σωστή, καλύτερα να σιωπάει κανείς.
Κι ας πρόκειται για ανάρτηση στο φουμπού…
Γιατί κι από κει, κε Χατζηθεοδώρου, η “τρομοκρατία” που επιχειρείτε να προκαλέσετε, προκαλείται.
Και είναι ντροπή!
Διότι, η κλινική Covid αλλά και τα ΤΕΠ Covid στον νοσοκομείο Ξάνθης λειτουργούν και το ερωτηματικό που χρησιμοποιήσατε και νομίζετε πως σας «καλύπτει», είναι αυτό που τελικά σας εκθέτει ανεπανόρθωτα!
Κατά τα άλλα, δυστυχώς, η διαδικασία συνεχίζει να είναι η ίδια, όπως την ξέρατε και υποχρεούστε να θυμάστε:
Ότι, δηλαδή, οι γιατροί και μόνο οι γιατροί ,αποφασίζουν πότε ένας ασθενής χρήζει περαιτέρω φροντίδας, οπότε και διακομίζεται στη ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη ή στη ΜΕΘ Καβάλας.
Καλύτερα να μασάς, παρά να… τουφεκάς, κε Χατζηθεοδώρου!
Γιατί, η αντιπολίτευση δεν είναι τόσο «ελαφριά», όπως σας βολεύει να πιστεύετε, υπόθεση.
Έχει ευθύνες: και ποινικές, αλλά, κυρίως ηθικές…” ανέφερε στην ανάρτησή του.