Δύο περιστατικά γονέων αρνητών του κορωνοϊού που δεν επιτρέπουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στα σχολεία κάνοντας self test,  εντοπίστηκαν στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ξάνθης. Τα παιδιά δεν έχουν παρακολουθήσει καθόλου μαθήματα από την αρχή της χρονιάς, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της Μαριάννας Ξανθοπούλου στην εφημερίδα Εμπρός.

Αναλυτικά:

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εύη Στυλιανίδου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες όπως και προσπάθειες σε υπηρεσιακό επίπεδο για να μεταπειστούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αλλά απέβησαν άκαρπες. Έτσι έχουν διαβιβαστεί όλα τα σχετικά έγγραφα στον εισαγγελέα, ενώ έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας όπως προβλέπεται.

Αντίστοιχα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης,  όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής  Χρήστος Ιωαννίδης δεν έχει κανένα περιστατικό ενώ συνολικά στην περιφέρειά ΑΜΘ, τα περιστατικά αρνητών ανέρχονται σε 25.

Ανάμεσά τους υπάρχουν και μαθητές Λυκείου και με δεδομένο ότι οι λυκειακές τάξεις δεν εμπίπτουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, μπορούν και να σταματήσουν εντελώς το σχολείο. 

Πλέον οι γονείς – κηδεμόνες μαθητών που δε μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο έρχονται αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις. Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προώθησαν σχετική νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του φαινομένου. Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Περισσότερα από την εφημερίδα Εμπρός