Μια έκκληση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Τάσου Καραδέδου και μια προσπάθεια του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή Σπύρου Τσιλιγγίρη προς το Πρωθυπουργικό Γραφείο, έφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ξάνθης, που παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης εντατικολόγων.

Η μη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στην Ξάνθη που θα μπορούσε να φιλοξενήσει 7 κλίνες είναι ένα τραγικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα, σημείωσε ο κ. Καραδέδος μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο, τονίζοντας ότι διασωληνώνονται συνάνθρωποί όταν χρειάζεται, εκτός Μ.Ε.Θ.

“Κάνω έκκληση στους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ξάνθης και των τριών κομμάτων, στην τοπική πολιτική ηγεσία, την αυτοδιοικητική, σε όλους τους αυτοδιοικητικούς , σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στο να ξανανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην πόλη μας, γιατί είναι Εγκληματική η απουσία της.” είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και πρόσθεσε οτι “Διασωληνομένος εκτός μονάδας, θα πεί ότι είναι καταδικασμένος, ότι κινδυνεύει πάραυτα, δεν λαμβάνει τη φροντίδα που έπρεπε να λαμβάνει. Η μονάδα στην Ξάνθη διαθέτει επτά κλίνες, που τις είχαν κάνει δώρο επιχειρηματίες, αλλά δεν έχουμε εξειδικευμένους γιατρούς».

Από την πλευρά του Βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Τσιλιγγίρη, έγινε γνωστό ότι το έθεσε το θέμα στο Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και σε παράγοντες του Υπουργείου, σκοπό να υπάρξει άμεση λύση καθώς η Εντατική του Νοσοκομείου Ξάνθης παραμένει κλειστή σε περίοδο μεγάλης πίεσης που δέχεται καθημερινά το Νοσοκομείο λόγω του COVID-19.