Στη Βουλή φτάνει  το θέμα των προτάσεων του ΤΕΕ Θράκης για την τροποποίηση του σχετικού νόμου του 2017 σχετικά με τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων στα διατηρητέα κτίρια της  Παλιάς Ξάνθης.

Πιο αναλυτικά, ο  Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ- Θράκης, κ. Λουρίκα, με θέμα: “Πρόταση Τροποποίησης ν. 4495/2017”, στην οποία περιγράφονται οι κατηγορίες των διατηρητέων κτιρίων της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης και το πρόβλημα της τακτοποίησης των νόμιμων ή αυθαίρετων επεκτάσεων και προσθηκών στα κτίρια αυτά, που προϋπήρχαν της κήρυξης τους ως διατηρητέων. Παράλληλα, προτείνονται συγκεκριμένες διατυπώσεις για την νομοθετική επίλυση του ζητήματος. Επισημαίνεται ότι το ζήτημα της τακτοποίησης στα διατηρητέα κτίρια είναι εξαιρετικά σημαντικό, προκειμένου να μην εγκαταλειφθούν και καταρρεύσουν, αλλά και για να συνεχίσει η Παλιά Πόλη να αποτελεί ζωντανό τμήμα της Ξάνθης.

Πρόκειται για την επιστολή που έχει ήδη αποσταλεί στον Υπουργό κ. Σκρέκα από το ΤΕΕ Θράκης στις 19-3-21 και στην οποία επανέρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΕΕ-ΘΡΑΚΗΣ_ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Ν4495