Την πατέντα «NOKAKA» σε 15 σημεία της πόλης ανακοίνωσε ότι θα παράσχει Δήμος Ξάνθης. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Την οικολογική, έξυπνη, ελληνική πατέντα NOKAKA υιοθετεί ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο της καθημερινής μέριμνας, για την καθαριότητα της πόλης, προσφέροντας εντελώς δωρεάν στους κηδεμόνες των τετράποδων, χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης, για την απομάκρυνση των περιττωμάτων των σκύλων από τους δημόσιους χώρους με ασφάλεια, διατηρώντας, με αυτόν τον τρόπο, τη φύση, τους δρόμους και τα χέρια ΚΑΘΑΡΑ…

Τα ειδικά κουτιά με τα ανακυκλώσιμα φαρασάκια -τα οποία ουσιαστικά καταργούν την πλαστική σακούλα- έχουν τοποθετηθεί σε 15 κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα: στην Πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο), Βλαχοπούλου (Αρχοντικό), Βλαχοπούλου (Τέρμα), Συνοικισμός Χρύσας (περίπατος), Κυψέλη (Παιδική Χαρά), Εθελοντή Αιμοδότη, Πλατεία – Παλιές Εργατικές Κατοικίες, Νεάπολη, Αμοιρίδιο – Γήπεδο έναντι, Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνου και Ελένης (παρκάκι), Λιμνίο (έναντι Γηπέδου Α.Ο. Ξάνθης), Παπάκια – Μονοπάτι, Κιμμέρια – Κοινότητα, Εύμοιρο – Κοινότητα, Σταυρούπολη – Κοινότητα.

Σε μήνυμά του, ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρει: «Η ευαισθητοποίηση οδηγεί στη φροντίδα! Αυτό το γνωρίζουν οι φιλόζωοι συμπολίτες μου… Εκτιμώντας τη στάση ζωής τους, προτείνουμε μια «πράσινη», εναλλακτική λύση, εντελώς δωρεάν για τη βόλτα με τον σκύλο, ώστε με ασφάλεια και σωστή υγιεινή να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, σε ό,τι αφορά την καθαριότητα των δημόσιων χώρων στον Δήμο μας».

Ένας εύκολος, γρήγορος, οικολογικός και ασφαλής τρόπος για να μαζεύουμε… αυτά που αφήνουν οι τετράποδοι φίλοι μας διατηρώντας φύση, δρόμους και χέρια… ΚΑΘΑΡΑ… “ αναφέρει ο Δήμος. Περισσότερα στο σχετικό βίντεο.