Το θέατρο «Ανατολικά του Νέστου» υλοποιεί πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στον οικισμό Πάχνη του Δήμου Μύκης και συμμετέχουν 50  μαθητές, ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Στόχος του προγράμματος είναι η πολιτιστική εξοικείωση των παιδιών σχολικής ηλικίας, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη δραματοποίηση, τη μουσική , τη δημιουργία της  έκφρασης.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Οκτώβριο του 2021 και το αξιοσημείωτο ενδιαφέρον, η ενεργή συμμετοχή και η θετική ενέργεια των παιδιών, έδωσε δημιουργική πνοή στο εγχείρημα.

Η υλοποίηση της δράσης ακολούθησε τρείς φάσεις και τα παιδιά δούλεψαν σε μικρές ομάδες.

Γνωριμία με το θέατρο: θεατρικά παιχνίδια μουσικοκινητικοί αυτοσχεδιασμοί, σωματική έκφραση.

Πειραματισμός με κείμενα – Σκηνικός λόγος: Αξιοποιήθηκαν οι μύθοι του Αισώπου και τα παιδιά μέσα από δεκάδες ασκήσεις και πρόβες, ήρθαν σε επαφή με τους εκφραστικούς κώδικες της σκηνικής γλώσσας.

Θεατρική παράσταση: Σε αυτή τη φάση τα παιδιά κλήθηκαν να λειτουργήσουν ως ηθοποιοί και δημιουργοί, στο σύνθετο καλλιτεχνικό γεγονός της θεατρικής παράστασης. Συζήτησαν για τα κοστούμια, τη σκηνογραφία, τα σκηνικά αντικείμενα, τους ρόλους και την παρουσία τους στις δράσεις.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος Δεκεμβρίου 2021 με την παρουσίαση της παράστασης «Οι μύθοι του Αισώπου», ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικές πρόβες και οι «μικρές παραστάσεις», της δράσης του προγράμματος.