Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στην καπναποθήκη Π, η εκδήλωση του ΚΚΕ  Ξάνθης με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την εκτέλεση του κομμουνιστή καπνεργάτη Βασίλη Βερβέρη.

Η εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση βιογραφικών στοιχείων του Βασίλη Βερβέρη από την Μυρτώ Νούσια, από την ΚΝΕ Ξάνθης.

Σε αυτά τα στοιχεία ξεχωρίζει το γεγονός ότι ήταν μέλος του Κόμματος από τον καιρό της ίδρυσής του και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εκλεγμένος γραμματέας της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωτικής ΓΣΕΕ. Παράλληλα εκλέχθηκε 2 φορές βουλευτής στην περιφέρεια Ροδόπης, η οποία περιλάμβανε τότε και την Ξάνθη. Όλα τα χρόνια της ζωής και δράσης του βρέθηκε πολλές φορές στη φυλακή και την εξορία για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση. Μετά τη δικτατορία του Μεταξά συλλαμβάνεται, κλείνεται στην Ακροναυπλία και είναι ένας από τους χιλιάδες κομμουνιστές που παραδόθηκαν από το καθεστώς στους ναζί καταχτητές. Κλείνεται στο στρατόπεδο της Λάρισας και μετά στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, από όπου στις 12 του Δεκέμβρη το 1943 τον παίρνουν μαζί με άλλους 9 κρατούμενους και τους εκτελούν ως αντίποινα για τη δολοφονία ενός Γερμανού ναζί στην Ομόνοια.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Λιώλης Ορέστης, γραμματέας  του ΚΚΕ Ξάνθης  και μέλος του ΚΚΕ  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην ομιλία του ανέδειξε ότι ο Βασίλης Βερβέρης προσωποποιεί τη σχέση του Κόμματος με έναν από τους μαχητικότερους κλάδους εργαζομένων κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, τους καπνεργάτες, σε μια από τις μεγαλύτερες καπνεργατουπόλεις της περιόδου, την Ξάνθη.

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι χρέος του Κόμματος η ανάδειξη της ιστορίας της εργατικής τάξης, η μελέτη των συμπερασμάτων που βγαίνουν από τη δράση της εργατικής τάξης και του Κόμματός της και το μπόλιασμα της καθημερινής δράσης με αυτά τα συμπεράσματα για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ενίσχυση του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τέλος, κάτω και από το πρίσμα των αποφάσεων του 21ου συνεδρίου ανέλυσε πλευρές της δουλειάς των κομμουνιστών για την ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και απεύθυνε πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της, για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο για το σήμερα και το αύριο, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό!